Tovább emelkedett a kórházban kezelt és a lélegeztetőgépen lévő koronavírus-fertőzöttek száma

járvány
2021 november 02., 08:39
comments 3

A reggeli jelentés szerint 2 839 igazolt Covid-fertőzött van kórházban. Kevesebb, mint egy éve ilyenkor, de a növekedési ütem pár nap csúszással megegyezik a tavalyival.

link Forrás

312-en vannak lélegeztetőn, majdnem pontosan annyian, mint egy éve.

link Forrás

Azt továbbra sem árulják el, hogy a súlyosabb állapotban lévő fertőzöttek közül milyen arányban vannak oltottak és oltatlanok.

39 újabb áldozata van a járványnak. (A grafikonon a nagy kiugrások a hétfőkhöz kötődnek, amikor egyben jelentik a hétvégi összesített adatokat.) Összesen már 30 920 halálesetet jelentettek.

link Forrás

1 867 új fertőzöttet regisztráltak, többet, mint egy héttel ezelőtt, bár a növekedési ütem most nem olyan magas, mint eddig.

link Forrás

Továbbra is nagyon magas (15,4 százalék) az összes teszten belül a pozitívak aránya, ami azt mutatja, hogy nagy kiterjedésű a járvány.

link Forrás

A hatósági házi karanténnal kapcsolatos számokat nehéz komolyan venni, múlt péntek óta majdnem 7 000-rel csökkentek, miközben 13 ezer új fertőzöttet jelentettek. Azt mondjuk friss covidosként személyes tapasztalata alapján Gulyás Gergely is megerősítette, hogy kontaktkutatás lényegében már nincs.

Ha nem elírás, akkor tegnap lényegében nem oltottak. A hivatalos jelentés alapján mindössze 43 darab első oltás adtak be, és 74 darab másodikat. A harmadik oltások száma szintén nem emelkedett, ami úgy is meglepő, hogy a hosszú hétvége utolsó napja volt.

link Forrás

Jelenleg a teljes lakosság 61 százaléka van beoltva legalább egy oltással, 59 százalék kapta meg a második oltását is. 12 százalék kapta meg a harmadikat.

link Forrás

Lakosságarányosan továbbra is Jász-Nagykunban, Békésben és Csongrádban a legrosszabb a járványhelyzet, itt regisztrálták a legtöbb új fertőzöttet az elmúlt két hétben 100 ezer főre vetítve.

link Forrás

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.