Identitáserősítő DJ szetteket álmodott a Parlament tetejére a Petőfi Rádió új igazgatója

2021 november 3., szerda 12:00
19

A MSZP fiatalos dalpályázata után a kormányoldalon is arra jutottak, hogy valahogy meg kellene szólítani a fiatalokat. Hogy miért? Demeter Szilárd, a magyar könnyűzene társadalmasításáért felelős miniszteri biztos és Béli Ádám, a Petőfi Rádió új csatornaigazgatója a Magyar Nemzetnek adott interjújában erre több indokot is felhozott:

  • Demeter szerint identitásőrület uralkodik a világban, erre válaszul meg kell erősíteni a saját kulturális nemzeti identitásunkat.
  • Béli úgy látja, hogy a Nyugat abszurd eszméi alattomos módon hálózzák be a fiatalokat. Aztán olyan érzékenyítő tartalmakkal oltják be őket, amik komolyan megzavarják az érzelemvilágukat.
  • Demeter azt is elmondta, hogy ahol az iskolákba beviszik a nemváltásról szóló érzékenyítést, ott négyszázszorosára nőtt az ilyen műtétek iránti igény.

Demeter Szilárd mindezt kortárs formanyelven tolmácsolná a fiataloknak. „El kell érni, hogy a fiatalok büszkék legyenek a magyar teljesítményre, kultúrára, örökségre, határokon innen és túl. Elég bemenni egy múzeumba, s az ember jobb magyarként jön ki, miután látta az elért eredményeinket” - tette hozzá fiatalosan.

Béli Ádám azt ígérte, hogy a központi elemük a zene lesz, mert azt állítólag szeretik a fiatalok. Első lépésként ki is költöznek a fiatalos A38-ra. De lesznek új mixműsoraik is, amikben

„a legmenőbb magyar DJ-k a pultjukkal ellátogatnak akár az apci tengerszemhez vagy a Parlament tetejére, épített és természeti örökségünk bármely pontjára”.

A Petőfi Rádió igazgatója azt várja, hogy direkt vagy indirekt formában, de sokféleképp lesz lehetőségük megjeleníteni a Demeter Szilárd által is említett identitáserősítő tartalmakat.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt