Nagyszabású fásítást jelentett be a XII. kerületi önkormányzat, amit nagyszabású fairtás előz majd meg

környezetvédelem
2021 november 03., 11:39
comments 3

Fásítási programot hirdet a budapesti Hegyvidék önkormányzata, amely az Országos Korányi Pulmonológiai Intézettel együttműködve ötszáz fát ültet a városrészben, miután az egészségügyi intézmény területén majdnem ugyanennyi fa kivágására kért engedélyt a beruházó - erről tájékoztatta a XII. kerületi önkormányzat szerdán az MTI-t.

Mindezt azután jelentette be az önkormányzat, hogy a pulmonológiai intézet teljes megújítása keretében 483 fa kivágására nyújtottak be kérelmet.Az intézet felújítása az Egészséges Budapest Program keretében kezdődött a közelmúltban kiemelt állami beruházásként. Az önkormányzat közleménye szerint hosszas egyeztetést folytatott arról, hogy a lehető legkevesebb fát vágják ki, és az intézmény jelezte, hogy a megjelölt mennyiség szükséges a beruházáshoz.

A fák kivágása után az önkormányzat új fásítási programot hirdet, amelynek keretében a környezetvédelem iránt ugyancsak elkötelezett Korányi kórházzal együttműködve ötszáz új fát ültetnek a Hegyvidéken - írták.

Az intézmény kétszáz fát helyben pótol, háromszázat pedig a városrész különböző közterületein ültetnek el.A 2018-ban megjelent tervek szerint a főépület felújítása mellett mellett egy új, "a 21. századi fekvő- és járóbeteg ellátási igényeket kielégítő tömbkórházi egység" is épül majd intenzív osztállyal és új műtőblokkokkal. Ez magyarázhatja, miért nem férhet el a felújítás után az a háromszáz fa, amit máshol pótolnának a terv szerint.

A közlemény szerint a kerületi önkormányzat álláspontja az, hogy az emberélet, az egészség a legfontosabb a világon, így minden olyan beruházást támogatni kell, amely segíti a sikeres, életmentő gyógyító munkát. Ugyanakkor az egészség és az élhető jövő szempontjából a környezetünk megóvása is kiemelten fontos - hangsúlyozták.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.