7,8 kilós krumpli nőtt egy új-zélandi kertben

mezőgazdaság
2021 november 04., 13:19
comments 4

Colin és Donna Craig-Brown meglepődve tapasztalta, hogy egy hatalmas, göcsörtös valami pihen a kertjükben a föld alatt. Azt hitték, valami gyökér vagy gomba lehet, de amikor kihúzták, és megkóstolták, kiderült, hogy egy burgonya az.

Lehetséges, hogy a mutáns krumpli az eddigi legnagyobb ismert krumpli: az inkább egy szatyornyi krumplira emlékeztető, egy kisebb kutya méretével vetekedő burgonya egy helyi bolt mérlege szerint 7,8 kilogramm.

Az augusztus 30-án talált krumplit azóta a hamiltoni otthonuk fagyasztóládájában tartják, de néha előveszik, hogy egy kicsi kocsin húzva megmutassák a médiának vagy az érdeklődőknek. A krumplit Dougnak nevezték el, és viccből sapkát is tettek rá.

link Forrás

Colin azt mondta, nincsenek titkos kertészeti tippjei. Általában kidobnak egy csomó tehéntrágyát és szalmát a kertjükbe, és megnézik, mi történik. Korábban uborkát termesztettek a kertjük azon részén, ahol a krumplit találták. Ott egyébként mostanra eluralkodott a gaz, és nem is ültettek arra burgonyát. Doug biztosan magától nőhetett ki, és valószínűleg néhány éve már ott volt.

A Guinness-rekordot eddig egy 5 kilós krumpli tartotta, amit 2011-ben mutattak be Nagy-Britanniában. Craig-Brownék már jelezték a rekordot hitelesítőknek, hogy van náluk egy nagyobb példány. Amióta kiásták, vesztett a súlyából, és penészedni kezdett ott, ahol megsérült.

Egy amatőr szeszfőző egyébként felajánlotta, hogy Dougból vodkát készíthetne. (AP)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.