Az NMHH szerint nem jogsértő a Hirado.hu hajléktalanokon sápítozó riportja

belföld
2021 november 04., 11:01
comments 7

A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) Médiatanácsa nem találta jogsértőnek a közmédia hajléktalanokról szóló sorozatát, amiben szerencsétlen sorsú embereket mutogattak, hogy ezzel járassák le a fővárosi városvezetést, írja a Telex.

A közpénzből működő Hirado.hu arra buzdította az olvasóit, hogy küldjenek nekik képeket a főváros lepusztulásáról, majd az utcán élőkről készült képekből állítottak össze egy cikket. Erről kapott bejelentést a Médiatanács, de a közleményük szerint megvizsgálták az esetet, és nem indítanak eljárást.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.