Brigitte Bardot 20 ezer eurós bírságot kapott, mert degenerált vadembereknek nevezte Réunion lakóit

külföld
2021 november 04., 20:08
comments 14

Brigitte Bardot francia filmlegenda 20 ezer eurós pénzbírságot kapott, amiért a Réunion szigetén, Franciaország tengerentúli megyéjében élő szigetlakókat „elfajzott vadembereknek” nevezte az állatokkal való rossz bánásmódjuk miatt.

A 87 éves, filmsztárból lett állatvédő aktivista dühöngő támadást indított az Indiai-óceánon, Madagaszkártól keletre lévő sziget ellen, azt írva, hogy a „bennszülöttek megőrizték barbár génjeiket”. Szidta a sziget hindu tamil lakosságát a kecskék feláldozásáért, ami szerinte megidézi az „elmúlt évszázadok kannibalizmusát”, és Bardot elmarasztalta a „degenerált, még mindig barbár ősi hagyományokkal átitatott lakosságot”.

Bardot szóvivője a közlemény elküldéséért 4000 eurós bírságot kapott.

A kirohanást a régió elnöke „felháborítónak” és rasszistának minősítette.

photo_camera Brigitte Bardot 1970-ben. Fotó: AFP

Bardot – akit korábban elítéltek már muszlimellenes kijelentései miatt is – jó barátja Jean-Marie Le Pennek, a szélsőjobboldali Nemzeti Front alapítójának.

Bardot 1973-ban hagyta ott a filmipart, azóta állatmenhelyt működtet. A vadászati világkiállítás miatt nemrég ezt üzente a magyar vadászoknak: „Szánalmas! Világunk elpusztul a járványoktól, bolygónk belefullad a kontrollálatlan népességnövekedésbe, az ökológiai egyensúly felborult. Világunkat uralma alá hajtja a barbárság. Ti pedig mindeközben puszta ölési vágytól vezérelve vadászgattok. Hát, menjetek ti a jó büdös fenébe!” (Daily Mail)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt