Brigitte Bardot 20 ezer eurós bírságot kapott, mert degenerált vadembereknek nevezte Réunion lakóit

külföld
2021 november 04., 20:08
comments 12

Brigitte Bardot francia filmlegenda 20 ezer eurós pénzbírságot kapott, amiért a Réunion szigetén, Franciaország tengerentúli megyéjében élő szigetlakókat „elfajzott vadembereknek” nevezte az állatokkal való rossz bánásmódjuk miatt.

A 87 éves, filmsztárból lett állatvédő aktivista dühöngő támadást indított az Indiai-óceánon, Madagaszkártól keletre lévő sziget ellen, azt írva, hogy a „bennszülöttek megőrizték barbár génjeiket”. Szidta a sziget hindu tamil lakosságát a kecskék feláldozásáért, ami szerinte megidézi az „elmúlt évszázadok kannibalizmusát”, és Bardot elmarasztalta a „degenerált, még mindig barbár ősi hagyományokkal átitatott lakosságot”.

Bardot szóvivője a közlemény elküldéséért 4000 eurós bírságot kapott.

A kirohanást a régió elnöke „felháborítónak” és rasszistának minősítette.

Brigitte Bardot 1970-ben.
photo_camera Brigitte Bardot 1970-ben. Fotó: AFP

Bardot – akit korábban elítéltek már muszlimellenes kijelentései miatt is – jó barátja Jean-Marie Le Pennek, a szélsőjobboldali Nemzeti Front alapítójának.

Bardot 1973-ban hagyta ott a filmipart, azóta állatmenhelyt működtet. A vadászati világkiállítás miatt nemrég ezt üzente a magyar vadászoknak: „Szánalmas! Világunk elpusztul a járványoktól, bolygónk belefullad a kontrollálatlan népességnövekedésbe, az ökológiai egyensúly felborult. Világunkat uralma alá hajtja a barbárság. Ti pedig mindeközben puszta ölési vágytól vezérelve vadászgattok. Hát, menjetek ti a jó büdös fenébe!” (Daily Mail)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.