Szerbiában meghosszabbítják az őszi szünetet a járvány miatt

járvány
2021 november 04., 18:08

A romló járványhelyzet miatt az eredetileg tervezettnél hosszabb, kilenc napos lesz a szerbiai iskolások számára az őszi szünet, írja a Szabad Magyar Szó. A köztársasági válságstáb döntése szerint a diákok november 8. és 12. között nem mennek iskolába, vagyis a szünidő már szombaton elkezdődik és következő vasárnap, november 14-én ér véget.

A testület arról is döntött, hogy a vendéglátóhelyek este 8 óta után csak oltási igazolás felmutatásával látogathatók. Eddig 22 órától volt kötelező igazolni, hogy valaki megkapta az oltást vagy átesett a betegségen, illetve negatív lett a koronavírustesztje.

Emellett tíznapos lezárást is követelnek, hogy ezalatt a gyógyszertárakat, élelmiszerboltokat és benzinkutakat kivéve minden zárjon be 17 órakor. Ezzel kapcsolatban egyelőre még nem döntött a stáb.

A regisztrált koronavírus-fertőzöttek száma Szerbiában csütörtökre 6726-tal 1 162 482-re növekedett. A járvány halálos áldozatainak száma Szerbiában az utóbbi 24 órában 61-gyel 10 139-re emelkedett. (Szabad Magyar Szó/MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.