Vádat emelt az ügyészség a darnózseli hentesnek alibit biztosító rokonnal szemben

bűnügy
2021 november 04., 08:47
comments 6

A Győri Járási Ügyészség vádat emelt hamis tanúzás miatt a darnózseli emberölés miatt elítélt terhelt egyik hozzátartozójával szemben, aki alibit próbált neki igazolni a bűntény idejére.

A Győr-Moson-Sopron Megyei Főügyészség sajtóközleményében az áll, hogy a vádirat szerint a nő az emberölés miatti büntetőeljárás során tanúként végig hamisan állította, hogy az elkövető a bűncselekmény időpontjában nála tartózkodott.

Miután a kúria a darnózseli hentest bűnösnek mondta ki előre kitervelten elkövetett emberölés miatt, az ügyészség most a testvérét vádolja hamis tanúzással, amiért egytől öt évig terjedő szabadságvesztést is kiszabhatnak.

A közlemény szerint az emberölés miatti büntetőeljárás során eljáró bíróságok mindegyike megállapította, hogy „valótlan a terhelt és hozzátartozójának azon egybehangzó állítása, miszerint a bűncselekmény elkövetésének időpontjában a felesége megöléséért jogerősen elítélt férfi nála, a nő otthonában tartózkodott”. Az ügyészség gyorsított eljárásban felfüggesztettet kért a nőre.

A darnózseli hentest 2021 januárjában ítélték el hat évnyi huzavona után. A férfit korábban kétszer is felmentették, majd másodfokon halált okozó testi sértésért 7 év börtönre ítélték. Ezt a döntést írta felül a Kúria 2020 októberében hozott ítélete, ami szerint szándékos emberölésért 21 év fegyházat kapott. Az ítélet szerint bizonyos, hogy N. János előre eltervezte, hogy feleségét megöli, holttestétől pedig kegyeletsértő módon szabadul meg. Az üggyel részletesebben ebben és ebben a cikkben foglalkoztunk.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.