40 év után új albumot adott ki az ABBA

ZENE
2021 november 05., 07:53

A négytagú svéd zenekar Voyage című albuma csütörtökön, éjfélkor jelent meg. A legendás popbanda legutóbb 1982-ben adott ki albumot.

Agnetha, Bjorn, Benny és Anni-Frid (az ő nevükből áll össze az ABBA) szeptemberben jelentették be, hogy újra összeállnak és új albumon dolgoznak. Akkor két új dalt ki is adtak.

photo_camera Fotó: OLLE LINDEBORG/AFP

Azt is tervezik, hogy májusban, londoni koncertjükön felfedik digitális avatarjaikat (az úgynevezett ABBAtarts), ami 1979-es önmagukra emlékeztet. A hologramok egy több éves együttműködés eredményei, a munkában közreműködött George Lucas speciális effektekkel foglalkozó vállalkozása is. Már régebben be akarták mutatni, de előbb technikai hibák, majd a covid miatt kellett elhalasztani az eseményt.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.