83 koronavírusos beteg hunyt el csütörtökön

Tbg
járvány
2021 november 05., 08:27
comments 1

31184 halottja van Magyarországon a koronavírus-járványnak, miután az Operatív Törzs pénteken 83 új halottról számolt be. Ez az elhunytakról naponta közölt számok közül a harmadik legmagasabb a héten, tegnap 107 halottról számolt be a törzs, amit Pintér Sándor azzal kommentált, hogy az adatszolgáltatás akadozása miatt ilyen magas az elhunytak napi száma.

Grafikonunkon azt is mutatjuk, egy évvel ezelőtt, a második hullámban mennyi volt a napi új elhunytak számának mozgóátlaga, ez egyelőre magasabb, a mai értéknél, de látható, hogy idén sokkal erősebb a növekedés.

link Forrás

Az új fertőzöttek száma 6804, ami az augusztus 21. óta számon tartott negyedik hullám eddigi legmagasabb egyetlen napi értéke (a hétfői számokba nyár óta a hétvégi adatok is beletartoznak).

link Forrás

Soha ennyien nem kapták még megy egy nap alatt a szakértők által javasolt harmadik oltást: 41 ezren.

link Forrás

Ugyanakkor a megerősítő oltást felvevők száma továbbra is messze elmarad az első és második oltást felvevők tavaszi és nyári számaitól:

link Forrás

Szintén magas az elvégzett tesztek száma, csütörtökön több mint harmincezer mintavételezést végeztek, a pozitivitási ráta így húsz százalékos az előző napi 29-hez képest.

link Forrás

Megyei szinten továbbra is Bács-Kiskun és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében a legerősebb a fertőzöttek számának a növekedése.

link Forrás

A járványadatainkról vezetett további grafikonjaink itt találhatók.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.