Hivatali vesztegetés gyanújával hozták összefüggésbe Tarnai Richárd kormánymegbízottat

2021 november 5., péntek 10:47

Szél Bernadett független országgyűlési képviselő korábban feljelentést tett a zsámbéki hulladéklerakó ügyében, melyben most fordulat állt be. Erről Facebook-oldalán ír a politikus.

A szemétlerakó körül zajló dolgokról korábban az Átlátszó számolt be: májusban írták, hogy az azt megelőző hónapokban nagy mennyiségű kommunális hulladékot szállítottak be a területre, pedig a telep üzemeltetője csak rekultivációra kapott engedélyt.

Szél Bernadett idén tavasszal tett feljelentést hulladékgazdálkodás rendjének megsértése és természetkárosítás miatt. Azt írja, a telepre napi szinten 20-30 kamionnyi háztartási és veszélyes hulladékot hordtak be, az ellenőrzési tevékenységet szabotálták, az ügy feltárásában közreműködő civileket, Szél kollégáit és őt magát is „változatos atrocitások” értek.

Most pedig arról értesítették a képviselőt, hogy a bűnügyet az Érdi Rendőrkapitányság a Központi Nyomozó Főügyészség Budapesti Regionális Nyomozó Ügyészséghez tette át. Még érdekesebbnek tűnt az az információ, hogy az ügyben hivatali vesztegetés bűntett gyanúja, valamint Tarnai Richárd Pest Megyei Kormánymegbízott vonatkozásában felmerülő hivatali vesztegetés elfogadása bűntett gyanúja miatt nyomoznak, erről azonban utóbb kiderült, hogy félreértésről van szó.

Frissítés: Szél Bernadett posztjának publikálása után a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság közleményben fejezte ki sajnálkozását, amiért félreérthetően fogalmaztak. Mint írják, az ügyben az ügyészségnek van hatásköre eljárni, ezért az ügyet érdemi vizsgálat nélkül oda tették át. A Pest Megyei Kormányhivatal sajtóirodáján keresztül a rendőrségi közleményre hivatkozva Tarnai Richárd is reagált: „A személyemmel kapcsolatba hozott feltételezések minden alapot nélkülöznek. (...) A szükséges jogi lépéseket haladéktalanul megteszem.”

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt