Kirk Douglas szexuálisan zaklatta Natalie Woodot a színésznő húga szerint

2021 november 5., péntek 5:28
7

November 9-én jelenik meg Lana Wood Little Sister című könyve, amiben Natalie Wood színésznő húga azt állítja, hogy nővérét szexuálisan zaklatta Kirk Douglas. Douglas 2020 februárjában, Wood 1981-ben halt meg.

Natalie Wood 1960-ban Fotó: AVON PRODUCTIONS / METRO-GOLDWYN/Collection ChristopheL via AFP

A könyvben olvashatók szerint az akkor majdnem 40 éves Douglas 1955 nyarán bántalmazta az akkor 17 éves Woodot, a The Searchers című film forgatásán. Lana Wood elmondása szerint Wood és Douglas találkozóját a Chateau Marmont hotelben a színésznő anyja, Maria Zakharenko szervezte meg abban a reményben, hogy Douglas befolyása „megnyithatja a kapukat” a színésznő előtt.

Douglas akkoriban Hollywood egyik legsikeresebb színésze volt, olyan filmekben szerepelt, mint A szörnyeteg és a szépség vagy a Spartacus. Lana Wood visszaemlékezése szerint amikor nővére kijött a hotelből, „szörnyen nézett ki, nagyon zilált volt és zaklatott, és anyával sürgetően suttogni kezdtek egymásnak. Nem igazán hallottam őket, és nem is értettem, mit mondanak. Valami rossz történt a nővéremmel, de bármi is volt az, én még túl fiatal voltam ahhoz, hogy elmondják nekem”.

Lana Wood, aki akkor nyolcéves volt, azt mondta, nővére és anyjuk egyetértettek abban, hogy Natalie karrierjét tönkretenné, ha Douglast nyilvánosan megvádolná azzal, hogy megtámadta őt. Állítása szerint Natalie Wood évekkel később annyit mondott neki az esetről és Douglasről: „bántott engem, Lana”.

Kirk Douglas 2020 februárjában, 103 évesen halt meg. Arról, hogy korábban bántalmazhatta Natalie Woodot, a pletykák annyira elterjedtek, hogy a BBC cikke szerint Douglas halálakor nemcsak az ő nevére, de Wood nevére is sokan kerestek rá. A színész fia, Michael Douglas akkor egy közleményben sajtósán keresztül annyit üzent: „Mindketten nyugodjanak békében.”

Natalie Wood 1981 novemberében, rejtélyes körülmények között halt meg: megfulladt egy hajókirándulás során Kaliforniában. Eredetileg azt mondták, hogy halálát baleset okozta, majd ezt 2012-ben megváltoztatták „fulladásra és más, meg nem határozott tényezőkre”.

Wood akkori férjét végül a rendőrség gyanúsítottként nevezte meg 2018-ban. Lana Wood is azok közé tartozik, akik úgy gondolják, ő lehetett a felelős a színésznő haláláért. (BBC)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt