Márki-Zay Péter körül nagy az érdeklődés az Európai Néppártban

eu
2021 november 05., 05:44
comments 1

Márki-Zay Péter sikeréről beszélt az ellenzéki előválasztást követő brüsszeli néppárti frakcióülésen Manfred Weber, írja az Euronews. Az Európai néppárt szóvivője, Pedro Lopez de Pablo szerint Weber „általában így tesz, ha áttekinti a tagállamokban említésre méltó politikai eseményeket a képviselők számára”.

photo_camera Fotó: botost/444.hu

Az Euronews úgy tudja Kész Zoltántól, Márki-Zay Péter nemzetközi kapcsolatokért felelős munkatársától, hogy Márki-Zay jövő heti brüsszeli útján találkozót szerveznek Manfred Weberrel, de találkozik Donald Tusk néppárti elnökkel is.

Az Euronews kérdésére a Mindenki Magyarországa Mozgalom és az Európai Néppárt lehetséges jövőbeli viszonyáról Kész már nem válaszolt. A lap szerint a két fél esetleges közeledése teljesen érthető és logikus lenne, miután Márki-Zay magát jobbközép, kereszténydemokrata politikusként határozza meg. És az is logikus, hogy a Néppárt is figyel, miután pozícióik meggyengültek Magyarországon a Fidesz márciusi kilépésével. Jelenleg egyetlen magyar politikai párt, a Kereszténydemokrata Néppárt tagja az EPP-nek, nekik egyetlen EP-képviselőjük van Brüsszelben.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.