Márki-Zay Péter körül nagy az érdeklődés az Európai Néppártban

2021 november 5., péntek 5:44
1

Márki-Zay Péter sikeréről beszélt az ellenzéki előválasztást követő brüsszeli néppárti frakcióülésen Manfred Weber, írja az Euronews. Az Európai néppárt szóvivője, Pedro Lopez de Pablo szerint Weber „általában így tesz, ha áttekinti a tagállamokban említésre méltó politikai eseményeket a képviselők számára”.

Fotó: botost/444.hu

Az Euronews úgy tudja Kész Zoltántól, Márki-Zay Péter nemzetközi kapcsolatokért felelős munkatársától, hogy Márki-Zay jövő heti brüsszeli útján találkozót szerveznek Manfred Weberrel, de találkozik Donald Tusk néppárti elnökkel is.

Az Euronews kérdésére a Mindenki Magyarországa Mozgalom és az Európai Néppárt lehetséges jövőbeli viszonyáról Kész már nem válaszolt. A lap szerint a két fél esetleges közeledése teljesen érthető és logikus lenne, miután Márki-Zay magát jobbközép, kereszténydemokrata politikusként határozza meg. És az is logikus, hogy a Néppárt is figyel, miután pozícióik meggyengültek Magyarországon a Fidesz márciusi kilépésével. Jelenleg egyetlen magyar politikai párt, a Kereszténydemokrata Néppárt tagja az EPP-nek, nekik egyetlen EP-képviselőjük van Brüsszelben.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt