Mindenkit idegesítenek a szétdobált rollerek, de a látássérültek számára komoly veszélyforrások is

társadalom
2021 november 05., 12:49
comments 15

„Ma már egyre égetőbb problémának számítanak a járdán hagyott elektromos rollerek, amiknek kerülgetése még egy látó embernek is sok gonddal és idegeskedéssel járhat. Hát még egy olyan embernek, aki csak annyit érzékel, hogy megakad a fehér botja közlekedés közben, vagy segítő kutyája váratlanul irányt változtat” - olvasható a Baráthegyi Vakvezető és Segítő Kutya Iskola Alapítvány Facebook-bejegyzésében.

Felhívásukban azt kérik, hogy aki mindenféle körültekintés nélkül félredobja a rollert, gondolja végig, hány látássérült embertársa sietne ugyanígy, de nem tud, mert az elhajigált eszközöket igyekszik balesetmentesen kikerülni és tovább haladni.

link Forrás


Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.