A járványügyi leterheltségre hivatkozva nem adta oda a járványügyi adatokat a hivatal Szombathely polgármesterének

járvány
2021 november 06., 17:20
comments 8

Másfél hónap múlva kaphatja csak meg a szombathelyi járványügyi adatokat a város polgármestere, Dr. Nemény András. A településvezető azt írja a Facebookon, hogy azért kérte az adatokat Harangozó Bertalantól, a Védelmi Bizottság Elnökétől, hogy felelős döntést hozhasson a kötelező oltás előírásával kapcsolatban.

„Ezt a döntést maga a kormány hárította rá a polgármesterekre és a többi munkáltatóra.”

Nemény közérdekű adatigényléssel fordult a Védelmi Bizottsághoz. Válaszában Harangozó azt írta neki, hogy ezt csak 45 napon belül bírálják el, mert „a kérelem megválaszolása hivatalunk veszélyhelyzettel összefüggő közfeladatainak ellátását veszélyeztetné”.

„A válasz szerint annyira leterheltek a járványügy miatt, hogy nem érnek rá a járványügyi kérdésekkel foglalkozni...” - írja Nemény. „Mindezt a megye lakosságának közel egyharmadáért felelős polgármesternek írták, aki maga is tagja a Védelmi Bizottságnak.”

A polgármester azt írja, hogy a döntéssel nem várta meg a 45 napot.

„De köszönöm a »segítséget«, a jövőben már erre fogok számítani...”

Nemény november 4-i videójában azt mondta, hogy bár a Védelmi Bizottságtól nem kapták meg az átoltottsági adatokat, az önkormányzatoknál és a kapcsolódó intézményeknél saját felmérést végeztek. Ez alapján „nagyon jó az átoltottsági arány”, az önkormányzatnál 83,5 százalék, a kapcsolódó intézményeknél pedig 81,47, ezért a városvezető úgy döntött, hogy nem rendeli el a kötelező oltást a dolgozói számára. (via nyugat.hu)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.