Bespeedezve tört be az őt korábban elfogó rendőr lakására

2021 november 6., szombat 16:02
2

A nagykőrösi rendőrök egy hét leforgása alatt kétszer fogták el ugyanazt besurranó tolvajt. Másodszor ráadásul azért, mert épp a korábban rajtaütő rendőr lakásában próbálkozott.

A 27 éves L-B. Krisztián először 2021. október 28-án rabolta ki egy idős nő lakását. A kertben gereblyéző nő figyelmét Krisztián társa, a 41 éves L. Jánosné terelte el, amíg a férfi besurrant a házba értékeket keresni. Az asszonynak feltűnt, hogy már jó ideje szóval tartja a nő, majd észrevette, ahogy lépteit szaporázva egy férfi sétál ki a házából. A beszélgetésnek hirtelen vége szakadt és mindketten távoztak. Az idős nőnek a pénztárcáját és a kulcscsomóját is ellopták, azonnal rendőrt hívott.

L-B. Krisztiánt és L. Jánosnét a helyszíntől nem messze igazoltatták. A rendőrök kérdéseire mindketten zavartan és összefüggéstelenül válaszoltak, végül megtörtek és egybehangzóan beismerték tettüket. A férfinél megtalálták az ellopott 10.270 forintot, az eldobott pénztárca és kulcscsomó egy bokor aljából került elő. Kihallgatásukon a fiatal férfi elmondta, nem sokkal korábban a tárcáért egyedül ment be az idős asszony házába, L. Jánosné csak akkor segédkezett, amikor a még nagyobb zsákmány reményében tért vissza az ingatlanhoz. A rendőrök büntetőeljárást indítottak, a férfivel szemben lopás vétségének, a nővel szemben bűnsegédként elkövetett lopás vétségének megalapozott gyanúja miatt.

A történet akkor vett érdekes fordulatot, amikor a férfi pár nappal később ismét kiszemelt egy ingatlant, szerencsétlenségére pont az őt korábban elfogó rendőr lakását. Az éppen pihenőidejét töltő zsaru a kutatás zajára figyelt fel és rohant az előszobába, amikor szembe találta magát a tolvajjal. Rögtön felismerte Krisztiánt, aki egy hangfallal a kezében menekült ki a lakásból. A férfit a rendőr kollégái a lakástól nem messze elfogták, és újra bevitték a rendőrségre, ahol az is kiderült, hogy a szervezetében MDMA és metamfetamin-származékok vannak.

A Nagykőrösi Rendőrkapitányság az őrizetbe vett L-B. Krisztiánnal szemben lopás vétsége, valamint kábítószer birtoklása vétségének megalapozott gyanúja miatt folytatja le a további eljárást, egyben kezdeményezték a letartóztatását, melyet a bíróság 2021. november 5-én elrendelt. (police.hu)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt