Három tonna szenet is kisorsolnak az oltottak között Habarovszk környékén

Egészségügy
2021 november 06., 08:10

Hat tárgynyereményt sorsolnak ki azok között, akik november 1 és 30. között beoltatják magukat az oroszországi Habarovszk Körzetben - jelentette be az illetékes tisztifőorvos egy Insta-videóban. A nyeremények között van egy beutaló általános orvosi kivizsgálásra, egy fogorvosi beutaló, egy frizura megcsináltatása, edzőterembérlet, három tonna szén és egy mikrohullámú sütő. A szénnyeremény azonban nem tartalmazza a házhozszállítást.

Az akció egy illetékes szerint máris siker, hiszen míg szeptemberben napi 15-20 lakó oltatta be magát, novemberben már durván százan vannak naponta. Ebben persze a nyereményeken felül az is szerepet játszhat, hogy az elmúlt négy hét alatt hatszorosára nőtt a fertőzések száma az 50 százalékos átoltottságú körzetben, ahol emiatt most egy hétre szigorú korlátozásokat vezettek be, bezárva a boltok túlnyomó részét.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.