Mit tesz a boldogságunkkal a gyerekvállalás?

boldogság
2021 november 06., 15:39

A szülők közvetlenül a gyerek születése után egyfajta „boldogságdöccenést” tapasztalnak, ami általában egy év alatt elillan - erre jutott több kutatás is. Egy év után a szülők és a nem szülők boldogságszintje fokozatosan tér el egymástól, az idő múlásával pedig a nem szülők általában boldogabbak.

Mindezeket Jennifer Glass, az austini Texas Egyetem szociológiaprofesszora mondta a CNBC-nek még 2021 tavaszán. Glass a szülőség és a jólét kapcsolatát vizsgálja. Hasonló témában jelent meg most az Atlanticon egy cikk, ami Paul Bloom könyvének egy részletén alapul.

A cikk, ami több kutatás eredményeiből dolgozik, gyakorlatilag azzal indít, hogy a gyerekvállalás alapvetően borzalmasan hat az életminőségre, de annál, hogy ezt így konkrétan ki lehessen jelenteni, azért sokkal összetettebb és bonyolultabb a boldogság és a szülőség kapcsolata.

Csatlakozz a Körhöz, és olvass tovább!

Légy része a közösségünknek, segítsd az újság működését!

Már tagja vagy a Körnek? Itt tudsz belépni.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.