Koronavírus-számok Magyarországon 10/19/2022
Elhunytak + 118 Σ 47,798
Kórházban - 103 Σ 1,597
Fertőzöttek + 11,947 Σ 2,132,490
Tesztek 0 Σ 11,394,556
Oltottak 0 Σ 6,418,810
A legújabb trendek

Hétről hétre nő a koronavírusos gyerekek száma

járvány
2021 november 7., 7:08
comments 1
photo_camera Fotó: Balogh Zoltán/MTI/MTVA

Nagy szükség volt a kiskorúak augusztusban kezdődött oltási kampányára a Házi Gyermekorvosok Országos Egyesületének elnöke szerint, ugyanis hétről hétre több a koronavírusos az oltatlan 12-18 évesek, illetve a még nem oltható 12 év alatti gyerekek között.

Havasi Katalin az RTL Híradónak azt mondta: az előző hullámok alatt gyakori volt, hogy a covidos szülők gyerekei nem mutattak tüneteket, vagy csak egészen enyhéket, de mostanra sokan jelentkeznek náluk tünetekkel.

A Bethesda Gyermekkórházban is megugrott a fertőzött gyerekek száma, akik torokfájással, gyengeséggel, gyomorrontásos tünetekkel kerülnek hozzájuk. Velkey György főigazgató szerint az elmúlt másfél év karaténjai alatt kevesebb kórokozóval találkoztak, és a közösségbe való visszatérés után a szezonális légúti betegségek mellett koronavírussal is megfertődhetnek, az eddigieknél nagyobb számban. A szerte az országban dolgozó kollégáira hivatkozva azt mondta, hogy igazán súlyos betegekről nem hallottak, de a fulladások, hányások, hasmenések hátterében nem ritkán tudják kimutatni a koronavírust.

Az RTL Klub kért információt arról, hány koronás gyereket ápolnak kórházban Budapesten és az országban, de sem a Heim Pál Gyermekkórházból, sem a minisztériumtól nem kaptak érdemi információt.

Zacher Gábor sürgősségi orvos szerint itthon is el kellene kezdeni a 12 éven aluliak beoltását, amint azt az európai gyógyszerügynökség engedélyezi. A gyermekorvosok egyesületének elnöke szerint nem tudni, hogy egy könnyebb lefolyású betegséget követően milyen utóhatásai lesznek a fertőzésnek - ezért is különösen fontos, hogy amíg a kisebbeket nem lehet beoltani, a szülő figyeljen a védettségére saját és a gyereke érdekében.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt