Koronavírus-számok Magyarországon 5/17/2022
Elhunytak 0 Σ 46 343
Kórházban 0 Σ 1 015
Fertőzöttek 0 Σ 1 909 948
Tesztek 0 Σ 11 394 556
Oltottak 0 Σ 6 407 918
A legújabb trendek

Hétről hétre nő a koronavírusos gyerekek száma

2021 november 7., vasárnap 7:08
1
Fotó: Balogh Zoltán/MTI/MTVA

Nagy szükség volt a kiskorúak augusztusban kezdődött oltási kampányára a Házi Gyermekorvosok Országos Egyesületének elnöke szerint, ugyanis hétről hétre több a koronavírusos az oltatlan 12-18 évesek, illetve a még nem oltható 12 év alatti gyerekek között.

Havasi Katalin az RTL Híradónak azt mondta: az előző hullámok alatt gyakori volt, hogy a covidos szülők gyerekei nem mutattak tüneteket, vagy csak egészen enyhéket, de mostanra sokan jelentkeznek náluk tünetekkel.

A Bethesda Gyermekkórházban is megugrott a fertőzött gyerekek száma, akik torokfájással, gyengeséggel, gyomorrontásos tünetekkel kerülnek hozzájuk. Velkey György főigazgató szerint az elmúlt másfél év karaténjai alatt kevesebb kórokozóval találkoztak, és a közösségbe való visszatérés után a szezonális légúti betegségek mellett koronavírussal is megfertődhetnek, az eddigieknél nagyobb számban. A szerte az országban dolgozó kollégáira hivatkozva azt mondta, hogy igazán súlyos betegekről nem hallottak, de a fulladások, hányások, hasmenések hátterében nem ritkán tudják kimutatni a koronavírust.

Az RTL Klub kért információt arról, hány koronás gyereket ápolnak kórházban Budapesten és az országban, de sem a Heim Pál Gyermekkórházból, sem a minisztériumtól nem kaptak érdemi információt.

Zacher Gábor sürgősségi orvos szerint itthon is el kellene kezdeni a 12 éven aluliak beoltását, amint azt az európai gyógyszerügynökség engedélyezi. A gyermekorvosok egyesületének elnöke szerint nem tudni, hogy egy könnyebb lefolyású betegséget követően milyen utóhatásai lesznek a fertőzésnek - ezért is különösen fontos, hogy amíg a kisebbeket nem lehet beoltani, a szülő figyeljen a védettségére saját és a gyereke érdekében.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt