Többeket bedrogozhattak a tömegben a katasztrófába torkolló Travis Scott-koncerten

GYÁSZ
2021 november 7., 12:21
comments 10

Újabb részletek derültek a houstoni Astroworld fesztiválon történt tragédiáról, amely során nyolc ember - 14 és 27 év közti fiatalok - életét vesztette, és mintegy 300-an szorultak kórházi ápolásra. „Egymás után szívta maga alá a tömeg az embereket, nem jött segítség” - idéztük a beszámolókat. Az egymáshoz passzírozott, pánikoló, megtaposott közönség csak a vége volt a folyamatnak, már a beengedés is kaotikus volt.

Rendőrségi nyomozás indult, amelynek a szervezők felelősségének megállapítása mellett az is fontos iránya lesz, hogy bedrogoztak-e embereket akaratuk ellenére a rendezvényen. Több ilyen beszámoló is született ugyanis.

photo_camera Virágok a fesztivál kordonjai előtt Houstonban Fotó: ALEX BIERENS DE HAAN/Getty Images via AFP

A houstoni rendőrkapitány például arról beszélt, hogy több embert újra kellett éleszteni kábítószer-túladagolás miatt. Volt köztük egy biztonsági őr is, aki szemtanúk szerint megpróbálta fékezni a résztvevőket, amikor tűszúrást érzett a nyakán. A mentősök szerint a nem sokkal később eszméletét vesztő férfi nyakán tűszúrás nyoma látszott.

Az Astroworld a rapper Travis Scott fesztiválja, így az 50 ezresre becsült közönségben ott volt közös gyermekük anyja, a világ egyik legjobban kereső celebje, Kylie Jenner is. Scott még azután sem állította le a koncertjét, hogy többen próbáltak szólni neki, halottak fekszenek a színpad előtt, és ő maga is megjegyzést tett rá, hogy mentőautó próbál előre jutni a tömegben.

photo_camera Travis Scott és párja, Kylie Jenner májusban Fotó: Theo Wargo/AFP

Az eset utáni első reakciójában azt ígérte, együttműködik a houstoniakkal a sebek begyógyítása érdekében, egy Insta-posztban pedig mindenkit arra bátorított, hogy bármilyen információja van, azt ossza meg a hatóságokkal.

A többszörös Emmy-jelölt előadó három éve bűnösnek vallotta magát, amiért másokat arra buzdított, rohanjanak fel egy arkansasi koncert színpadára. (BBC)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt