Ezekben a percekben menekültek tömegei vonulnak a négysávos belorusz autóúton a lengyel határ felé

külföld
2021 november 8., 9:43
comments 23

Hétfőn reggel a fehérorosz erdőkben összegyűlt menekültek közül több százan – vagy akár ezren – indultak el a Bruzgi/Kuznica határátkelő felé. Egyes hírek szerint "elterjedt" közöttük, hogy a lengyelek a mai napon beengedik őket az országba. Az eseményekről készült videók egyre több helyen bukkannak fel a közösségi médiában, illetve a fehérorosz sajtóban. A belorusz hatóságokat korábban több alkalommal is azzal vádolták, hogy szervezetten szállítják a menekülteket a litván és a lengyel határra, hogy nyomást gyakoroljanak szomszédaikra, ők ezzel szemben azt állítják most is – a határőrség és a belügyminisztérium szólalt meg egyelőre az ügyben –, hogy a lengyelek szorítják vissza a határhoz az embereket. A határátkelő felé gyalogoló tömeget a beszámolók és a felvételek szerint fegyveres katonák kísérik.

A lengyel külügyminisztérium részéről időközben jelezték: attól tartanak, hogy a fehérorosz hatóságok által támogatott akció súlyos áldozatokhoz vezethet. A lengyel kormány délután 1 órakor válságtanácskozást tart a történtek miatt.Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt