Ghánának 800 ezer, Ruandának 300 ezer koronavírus elleni vakcinát adományozunk

járvány
2021 november 08., 17:35
comments 4

Ghánának 800 ezer, Ruandának 300 ezer koronavírus elleni vakcinát adományoz Magyarország – jelentette be a külgazdasági és külügyminiszter a Facebookon.

A magyar diplomácia afrikai útjára készülő vezetője az utazása előtt, a ferihegyi repülőtéren arról beszélt, hogy a vakcina-beszerzésekkel kapcsolatos tavalyi döntéseknek és az idén végrehajtott gyors oltási kampánynak hála Magyarország most abban a helyzetben van, hogy aki akarja, felveheti az oltást.

link Forrás

Azt mondta: „van elég oltásunk az első, második, harmadik oltáshoz, van biztonsági tartalékunk is”, sőt, Magyarország megteheti, hogy segít azoknak az országoknak, amik nehéz helyzetben vannak, így az itthon fel nem használt oltóanyagokat segítségül tudjuk adni az afrikai országoknak.

Szijjártó azt mondta: a héten 800 ezer oltóanyagot visznek Ghánába és további 300 ezer vakcinát Ruandába.

Ruandában szerdán adja át a vakcinaadományt Szijjártó. Az afrikai ország felé tartó úton egy rövid látogatást tesz a Seychelle-szigetek fővárosában, Victoriában, ahol az ottani orvosok és szakápolók magyarországi továbbképzéséről tárgyalnak, és turisztikai megállapodást is kötnek.

Szijjártó Péter és Vincent Biruta, a Ruandai Köztársaság külügyekért és nemzetközi együttműködésért felelős minisztere a Külgazdasági és Külügyminisztériumban 2020. február 13-án.
photo_camera Szijjártó Péter és Vincent Biruta, a Ruandai Köztársaság külügyekért és nemzetközi együttműködésért felelős minisztere a Külgazdasági és Külügyminisztériumban 2020. február 13-án. Fotó: Illyés Tibor/MTI/MTVA

A további programjairól azt mondta: Ruandából Törökországba repül, ahol részt vesz a Türk Tanács külügyminiszteri tárgyalásán, majd az azutáni pénteki csúcstalálkozón is. A Türk Tanács eseményén újabb 200 ezer darabos vakcinaadományt ad át Magyarország, miután a tanács országai arról döntöttek, hogy közösen is támogatják az afrikai országokat a járvány elleni védekezésben. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.