Koronavírus-számok Magyarországon 9/21/2022
Elhunytak + 48 Σ 47 457
Kórházban + 92 Σ 923
Fertőzöttek + 12 307 Σ 2 082 750
Tesztek 0 Σ 11 394 556
Oltottak 0 Σ 6 417 738
A legújabb trendek

Ghánának 800 ezer, Ruandának 300 ezer koronavírus elleni vakcinát adományozunk

2021 november 8., hétfő 17:35
4

Ghánának 800 ezer, Ruandának 300 ezer koronavírus elleni vakcinát adományoz Magyarország – jelentette be a külgazdasági és külügyminiszter a Facebookon.

A magyar diplomácia afrikai útjára készülő vezetője az utazása előtt, a ferihegyi repülőtéren arról beszélt, hogy a vakcina-beszerzésekkel kapcsolatos tavalyi döntéseknek és az idén végrehajtott gyors oltási kampánynak hála Magyarország most abban a helyzetben van, hogy aki akarja, felveheti az oltást.

Azt mondta: „van elég oltásunk az első, második, harmadik oltáshoz, van biztonsági tartalékunk is”, sőt, Magyarország megteheti, hogy segít azoknak az országoknak, amik nehéz helyzetben vannak, így az itthon fel nem használt oltóanyagokat segítségül tudjuk adni az afrikai országoknak.

Szijjártó azt mondta: a héten 800 ezer oltóanyagot visznek Ghánába és további 300 ezer vakcinát Ruandába.

Ruandában szerdán adja át a vakcinaadományt Szijjártó. Az afrikai ország felé tartó úton egy rövid látogatást tesz a Seychelle-szigetek fővárosában, Victoriában, ahol az ottani orvosok és szakápolók magyarországi továbbképzéséről tárgyalnak, és turisztikai megállapodást is kötnek.

Szijjártó Péter és Vincent Biruta, a Ruandai Köztársaság külügyekért és nemzetközi együttműködésért felelős minisztere a Külgazdasági és Külügyminisztériumban 2020. február 13-án. Fotó: Illyés Tibor/MTI/MTVA

A további programjairól azt mondta: Ruandából Törökországba repül, ahol részt vesz a Türk Tanács külügyminiszteri tárgyalásán, majd az azutáni pénteki csúcstalálkozón is. A Türk Tanács eseményén újabb 200 ezer darabos vakcinaadományt ad át Magyarország, miután a tanács országai arról döntöttek, hogy közösen is támogatják az afrikai országokat a járvány elleni védekezésben. (MTI)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt