Majdnem 4 ezer koronavírus-fertőzött van már kórházban, sokan kerültek lélegeztetőre a hétvégén

járvány
2021 november 08., 08:33

Továbbra sem állt át az operatív törzs arra, hogy hétvégén naponta adjon jelentést, így hétfőn az összesített adatok jelennek meg. Ez alapján tovább romlott a járványhelyzet Magyarországon.

214 újabb áldozatot jelentettek erre a hétvégére. A halálesetek hétnapos mozgóátlaga megegyezik a tavalyi hasonló időszak adatával.

link Forrás

17 834 új fertőzöttet regisztráltak. A hétnapos mozgóátlag már 5 ezer felett van. (A grafikonon a kiugrások a hétfői összesített adatok miatt vannak.)

link Forrás

A tesztek száma ugyan nőtt valamennyivel, de ez csak arra volt elég, hogy a pozitív tesztek arányát 18 százalékra vigye le. Ami még mindig nagyon magas.

link Forrás

Már majdnem 4 000 (3 980) covid-fertőzött szorul kórházi kezelésre. Ez a szám elmarad a tavalyi hasonló időszakétól, de meredeken emelkedik. Három nap alatt 351-gyel nőtt a kórházban kezelt koronavírus-fertőzöttek száma.

link Forrás

Drámaian megugrott a lélegeztetőn lévők száma az elmúlt három napban. Pénteken még 366-an szorultak mesterséges lélegeztetésre, ma már 434-en a Covid-fertőzöttek közül. Ez rosszabb adat, mint a második hullám hasonló időszakában. Továbbra sem tudni, hogy a kórházban és lélegeztetőn lévők hány százaléka oltatlan.

link Forrás

Ha nem is tömeges a változás, de többen mentek első oltásra ezen a hétvégén (6 767), mint az elmúlt két hónap hétvégéin.

link Forrás

Látványosabban ugrott meg a harmadik oltások száma.

link Forrás

Az első oltást 5 974 514-en, a másodikat 5 754 475-en, a harmadikat 1 369 000-en kapták meg eddig összesen.

link Forrás

Lakosságarányosan az elmúlt két hét új fertőzöttjeivel számolva továbbra Jász-Nagykunban, Békésben és Csongrádban a legrosszabb a helyzet.

link Forrás


Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.