Megújul a Városháza Park, ez Karácsony szerint újabb bizonyíték arra, hogy nem igaz, hogy eladnák a Városháza épületét

2021 november 8., hétfő 15:27
1

„Fontos ígéretünk volt a főpolgármesteri kampányban, hogy megújítjuk a Városháza Parkot, hogy olyan közösségi térré válhasson, ahol a budapestiek jól érezhetik magukat. Ez hamarosan meg is valósulhat, október 26-án ugyanis a Pénzügyi és Közbeszerzési Bizottság elfogadta a Városháza Park tervpályázat meghirdetéséről szóló előterjesztést”jelentette be Karácsony Gergely.

A főpolgármester szerint ez újabb „bizonyíték az elmúlt héten szárnyra kelt hírek hamisságáról a Városháza eladásával kapcsolatban”. Az elfideszesített Index írt több cikket is arról, hogy a Fővárosi Önkormányzat eladná a Városháza épületét. A Főváros tagad, és azóta kiderült, hogy semmilyen megbízást nem kapott a Fővárostól az ingatlanos, aki az Index cikke szerint vevőt keres Városházára.

„A tervpályázat kiírásával párhuzamosan zajlik a Merlin Színház épületének megújítása, a hátsó homlokzat felújítása és a Budapest Galéria tervezése is, amelyet szeretnénk a Városháza épületében, a Gerlóczy-szárnyban elhelyezni” – írja Karácsony.

Fotó: Google Maps

A tervpályázatok előírásaként szerepel az 50 százalékos zöldfelületi arány teljesítése, amivel 8000 m2 új zöldfelületet hoznának létre a város szívében, amit fásítanak, hogy enyhítsék a nyári kánikulák hatásait, a csapadékvizet pedig helyben hasznosítják a környezettudatosság jegyében – írja a főpolgármester.

„Reményeink szerint a megújult Városháza kulturális és közösségi programjaival várja majd a fővárosiakat, a park pedig igazi zöld főtérként kiváló találkozóhely lehet” – írja.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt