Alec Baldwin azt szeretné, ha minden forgatáson lenne egy rendőr, aki a kellékként használt fegyvereket ellenőrizné

külföld
2021 november 09., 09:32
comments 10

Alec Baldwin arra szólította fel a filmes és tévés produkciós irodákat, hogy béreljenek fel rendőröket, akik ellenőrzik a forgatáson használt kellékfegyverek biztonságát, és biztosítják, hogy azokkal nyugodtan lehet dolgozni. Erre azután került sor, hogy Baldwin véletlenül megölte a Rust című westernfilm operatőrét, Halyna Hutchinst, miután azt mondták neki, hogy a forgatás helyszínén, a próbafelvételek idején használt kellékfegyver hatástalanított, és ezért biztonsággal használható, írja a Guardian.

Baldwin hétfőn Twitteren írt arról, hogy minden egyes forgatáson, ahol akár igazi, akár álfegyvereket használnak, jelen kéne lennie egy rendőrnek, akit a gyártó fizet, és akinek a dolga a fegyverek biztonságának ellenőrzése.

A hatóságok jelenleg is vizsgálják, hogyan kerülhetett éles töltény a fegyverbe, amit Baldwin elsütött. A fegyverekért felelős kellékes, Hannah Gutierrez-Reed ügyvédei azt állítják, hogy a nő azt hitte, áltöltényekkel van töltve a fegyver. Gutierrez-Reed ügyvédjei szerint a nő minden tőle telhetőt megtett, hogy biztosítsa a forgatás biztonságos körülményeit, és szerintük a történtekről egyéb tényezők tehetnek.

A baleset óta felerősödtek azok a hangok, melyek a forgatások biztonságosabbá tételét sürgetik, és sokan követelnek új szabályokat a fegyverek alkalmazásával kapcsolatban is. Vannak olyanok is, akik a valódi fegyverek teljes tilalmát szeretnék elérni a filmiparban. Dwayne Johnson például már közölte, hogy az ő filmjeiben ezentúl csak gumifegyvereket fognak használni.

A fegyver, mellyel Baldwin megölte Hutchinst, egyike volt annak a három fegyvernek, ami a próbafelvétel helyszínéül szolgáló épület elé kikészített tárolóban volt. Innen vette el Dave Halls rendezőasszisztens, aki aztán Baldwin kezébe adta. Azt hitték, hogy a fegyver hatástalan, de valójában éles töltények voltak benne.

Az eddigi feljelentések és vizsgálatok alapján a forgatáson elég kaotikusak voltak a viszonyok, a baleset napján több stábtag hagyta el a forgatást, többek között munkakörülményekre hivatkozva. Épp erre hivatkozva állítják a kellékmester ügyvédei, hogy nem voltak megfelelőek a körülmények. Kiderült az is, hogy Halls ellen zajlott már egy belső vizsgálat az előző filmjük miatt. Halls azóta elismerte, hogy meg kellett volna vizsgálnia a fegyvert, de nem tette meg.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.