Kötelező oltást rendelt el a Szegedi Tudományegyetem

járvány
2021 november 09., 15:05
comments 1

Az ELTE után a Szegedi Tudományegyetem is kötelezővé tette a koronavírus elleni védőoltás felvételét, írja a Szegedma. Az intézmény dolgozóinak 45 napjuk van, hogy igazolják, hogy megkapták a vakcinát, vagy ha még nem kapták meg beoltassák magukat.

Ha ez elmarad, akkor előbb egyév fizetés nélküli szabadságra küldik az alkalmazottat, ha ekkor sem oltakozik, felmondanak neki.

Ez alól csak azok mentesülhetnek, akik orvosi igazolással rendelkeznek arról, hogy számukra ellenjavalt a koronavírus elleni vakcina. A rektori utasítás arról is rendelkezik, hogy nem alkalmazhatnak olyat, aki nem igazolja a védőoltás felvételét vagy az az ellenjavallatról szóló orvosi szakvéleményt.


Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.