Külföldi ügynöknek minősítettek egy meleg jogvédő szervezetet és ügyvédeket Oroszországban

külföld
2021 november 09., 14:23
comments 1

Külföldi ügynöknek minősítették az orosz hatóságok hétfő este a 2006 óta tevékenykedő Russian LGBT Network jogvédő csoportot, írja az Euronews. Az országszerte 17 irodával rendelkező szervezet fő célja, hogy megmentse a homoszexuális embereket Csecsenföldön a helyi hatóságok egyre inkább elharapódzó erőszakos támadásaitól.

photo_camera Fotó: BEATA ZAWRZEL/NurPhoto via AFP

Ivan Pavlov ügyvéd és négy volt kollégája szintén felkerültek a külföldi ügynökök listájára. Mindannyian annak a Team 29 nevű jogász- és újságíró-szervezetnek voltak egykor a tagjai, amely hazaárulási, kémkedési és információszabadsággal kapcsolatos ügyekkel foglalkozott. A csoport az üldöztetésektől tartva idén beszüntette működését.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.