Hernádi Zsolt 31 milliót kaszált a Fidesz frakcióülésével

POLITIKA
2021 november 10., 05:51
comments 2

Nem döntött csúcsot, de szépen szerepelt az árversenyben a Fidesz őszi frakcióülése, amit Esztergomban tartottak szeptember közepén. Az Mfor megnézte a parlament honlapján, hogy mennyit költött a kormánypárt a képviselők találkozójára.

Eszerint egy szolgáltatási szerződés keretében 25 334 298 forintot fizettek a Solva Property Kft.-nek, és ugyanilyen típusú szerződéssel még 6 066 408 forintot a Solva Hotel Kft.-nek, vagyis az őszi kimozdulás összesen több mint 31 millió 400 ezer forintba került.

Ezek a cégek a Gran Private Equity Zrt. által kezelt magántőkealap érdekeltségei, ami a MOL-vezér, Hernádi Zsolt többségi tulajdona. Így a Horvátországban két év börtönre ítélt cégvezető örülhetett a pénznek végső soron.

Hernádi Zsolt, a Mol Nyrt. elnök-vezérigazgatója
photo_camera Hernádi itt épp a Grand Hotel Esztergom sajtóbemutatóján beszél néhány nappal a frakcióülés után. Fotó: Kovács Tamás/MTI/MTVA

Az Mfor azt is kigyűjtötte, hogy hogyan alakultak az ilyen kihelyezett frakcióülésekre elköltött pénzek. Kiderült, hogy az esztergomi csak a második helyre fért fel a nyári, debreceni kirándulás után. Akkor a Debreceni Sportcentrum Közhasznú Nonprofit Kft.-nek 56 millió forintot fizettek. Korábban pedig így alakult az ár:

  • 2020. február 12-14, Balatonfüred, Czigle-Flamingó Hotel Kft., 16,4 millió forint
  • 2019. október 16-18, Balatonalmádi, Hunguest Hotels Zrt., 13,8 millió forint
  • 2019. február 13-15, Balatonalmádi, Hunguest Hotels Zrt., 14,1 millió forint
  • 2018. szeptember 12-14 Velence, White Hotel Marketing Kft., 16,8 millió forint
  • 2018. február 14-15 Visegrád, Thermal Hotel Visegrád, 9,5 millió forint

Más országokban robbant már ki botrány hasonló költések miatt. Egy Magyarország nevű helyen például 2003-ban a kormány egy söjtöri kúrián ebédelt 734 ezer forintért. Az infláció mértékével számolva ma az a luxus nagyjából 1,4 millió forintba került.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.