Márki-Zay: Én rengeteget profitáltam a rezsicsökkentésből

POLITIKA
2021 november 10., 11:17
comments 13

Az ellenzéki miniszterelnök-jelölt Brüsszelben tartott sajtótájékoztatót, ahol a Hír TV riportere is kérdezte. Zöldhegyi Katalin arra volt kíváncsi, hogy Márki-Zay eltörölné-e a rezsicsökkentést. A Fidesz ugyanis az elmúlt időben újra elővette a 14-es választás szent grálját, és Márki-Zayról azt mondják, vele sutba vághatnánk a szerintük olcsó energiadíjakat.

Márki-Zay előbb cáfolta, hogy bármikor olyat mondott volna, hogy eltörölné a rezsicsökkentést, ugyanakkor hosszan bírálta, hogy miért tartja elfogadhatatlannak azt, ahogy a kormánypártok csökkenteni próbálták a lakossági díjakat.

„Én magam, aki 400 négyzetmétert fűtök a házamban, mert nagy családom van, és megtehettem, én rengeteget profitáltam a rezsicsökkentésből. Tehát én szeretem a rezsicsökkentést” - mondta, majd hozzátette, hogy a mélyszegénységben élő, „főként roma származású” hódmezővásárhelyiek szerinte nem tudtak részesülni az előnyökből. A vonatkozó kérdés-válasz 12:20-nál kezdődik az alábbi videóban.

link Forrás

Márki-Zay Újhelyi István szocialista EP képviselő meghívására ment Brüsszelbe, ahol a nagyobb parlamenti frakciók vezetőivel és más európai politikusokkal tárgyal. Már kedd este megérkezett a belga fővárosba, akkor egy kötetlen sörözésen vett részt, amin a 444 stábja is ott volt.

link Forrás

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.