Orbán Viktor és a kormány más politikusai az elmúlt időben egyre gyakrabban vesznek elő egy régi, de jól bevált slágert, és beszélnek a rezsicsökkentés eredményeiről és védelméről. Nem csak azért teszik, mert az egészpályás gyurcsányozásba belepasszolnak olyan témák is, amelyeket még a 2014-es kampányra talált ki a Fidesz, hanem mert most valóban komoly a nyomás: egész Európában emelkedik a fűtés és az áram ára.
A folyamat miatt uniós klímapolitikától orosz kavarásig és geopolitikai machinációkig sok különböző tényező szerepet kap. Ezek hatásait pedig lassan már a magyarok lakosság is érzi. A választások után pedig nem kizárt, hogy robban a rezsibomba, a 2013 óta felépített rendszer ugyanis már nagyon recseg-ropog.
Hogy kitől akarja megvédeni Orbán megint a rezsicsökkentést, mitől nő valójában a gáz és az áram ára, és milyen helyzetben van valójában a magyar energiaellátás, arról Magyari Péterrel, a 444 újságírójával beszélgetünk. A beszélgetés Youtube-on:
A földgáz árának emelkedéséről itt írtunk bővebben. A 444 podcastjait meghallgathatod a Spotifyon, A Google Podcast és az Apple Podcast, és az Amazon Audible nevű szolgáltatásnak podcastoldalán is.
Turistaosztály és prankolgatás. A marokkói futball és a felcsúti modell. Aján Tamás for minden! Winkler Róbert hajápolási praktikái. Uj Péter arcszőrzete. Az autós újságírás Szörényi–Bródyja. Férgek rágják a magyarok hajóját. Magellánét is. Büszkén emeljük magasra a hamis zászlót!
Mi van, ha nincs bejgli? Hogyan ne legyünk idegbetegek szenteste? Miért nem tudunk normálisan kommunikálni? Ünnep előtti gyorstalpaló.
Mohamedek között, Keith Richards és Yves Saint Laurent nyomában. Igazság és hitelesség a belső sávban. Nyelvtudomány és esztétikai terror. Pápázás. Tusfürdőmaffia a siralomházban.
A 444 gondozásában megjelent A kínai konyha kultúrtörténete könyvbemutatóján Vida Kata gasztroblogger beszélgetett Keve Márton kreatív séffel és Bede Mártonnal, a 444 újságírójával, többek közt arról, hogyan változott Budapesten a kínai gasztronómiai felhozatal, és mik a legizgalmasabb helyek most. Beszéltünk a legfontosabb hozzávalókról, hogy mit kell vásárolni egy alaprecepthez, és főleg miért érdemes kínait enni.
Mohamedek között, Keith Richards és Yves Saint Laurent nyomában. Igazság és hitelesség a belső sávban. Nyelvtudomány és esztétikai terror. Pápázás. Tusfürdőmaffia a siralomházban.