Újra védené a rezsit a kormány, és most van is mitől

podcast
2021 október 30., 13:58
comments 1

Orbán Viktor és a kormány más politikusai az elmúlt időben egyre gyakrabban vesznek elő egy régi, de jól bevált slágert, és beszélnek a rezsicsökkentés eredményeiről és védelméről. Nem csak azért teszik, mert az egészpályás gyurcsányozásba belepasszolnak olyan témák is, amelyeket még a 2014-es kampányra talált ki a Fidesz, hanem mert most valóban komoly a nyomás: egész Európában emelkedik a fűtés és az áram ára.

A folyamat miatt uniós klímapolitikától orosz kavarásig és geopolitikai machinációkig sok különböző tényező szerepet kap. Ezek hatásait pedig lassan már a magyarok lakosság is érzi. A választások után pedig nem kizárt, hogy robban a rezsibomba, a 2013 óta felépített rendszer ugyanis már nagyon recseg-ropog.

Hogy kitől akarja megvédeni Orbán megint a rezsicsökkentést, mitől nő valójában a gáz és az áram ára, és milyen helyzetben van valójában a magyar energiaellátás, arról Magyari Péterrel, a 444 újságírójával beszélgetünk. A beszélgetés Youtube-on:

link Forrás

A földgáz árának emelkedéséről itt írtunk bővebben. A 444 podcastjait meghallgathatod a Spotifyon, A Google Podcast és az Apple Podcast, és az Amazon Audible nevű szolgáltatásnak podcastoldalán is.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.