Újra védené a rezsit a kormány, és most van is mitől

2021 október 30., szombat 13:58
1

Orbán Viktor és a kormány más politikusai az elmúlt időben egyre gyakrabban vesznek elő egy régi, de jól bevált slágert, és beszélnek a rezsicsökkentés eredményeiről és védelméről. Nem csak azért teszik, mert az egészpályás gyurcsányozásba belepasszolnak olyan témák is, amelyeket még a 2014-es kampányra talált ki a Fidesz, hanem mert most valóban komoly a nyomás: egész Európában emelkedik a fűtés és az áram ára.

A folyamat miatt uniós klímapolitikától orosz kavarásig és geopolitikai machinációkig sok különböző tényező szerepet kap. Ezek hatásait pedig lassan már a magyarok lakosság is érzi. A választások után pedig nem kizárt, hogy robban a rezsibomba, a 2013 óta felépített rendszer ugyanis már nagyon recseg-ropog.

Hogy kitől akarja megvédeni Orbán megint a rezsicsökkentést, mitől nő valójában a gáz és az áram ára, és milyen helyzetben van valójában a magyar energiaellátás, arról Magyari Péterrel, a 444 újságírójával beszélgetünk. A beszélgetés Youtube-on:

A földgáz árának emelkedéséről itt írtunk bővebben. A 444 podcastjait meghallgathatod a Spotifyon, A Google Podcast és az Apple Podcast, és az Amazon Audible nevű szolgáltatásnak podcastoldalán is.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt