Áder János honvédségi különgéppel utazott a glasgow-i klímacsúcsra

2021 november 11., csütörtök 8:05
3
Áder János beszédet mond a glasgow-i klímacsúcson 2021. november 1-én. Fotó: ANDY BUCHANAN/AFP

Áder János a Magyar Honvédség különgépével repült el Glasgow-ba, hogy a klímakatasztrófa megelőzéséről tárgyalhasson a világ többi vezetőjével, tudta meg Szél Bernadett, miután válaszoltak ezzel kapcsolatos adatkérésére.

Szél szerint "a szavak helyett cselekvésről és hitelességről szónokló" Áder ugyan megtehette volna, hogy menetrendszerinti járattal utazzon, de az adatkérésre kapott válasz alapján inkább a különgépet választotta. Szél ezt szembeállította Zuzana Caputová szlovák államfő döntésével, aki egy Bécsből induló kereskedelmi járattal utazott a klímacsúcsra. Szél arra is emlékeztetett, hogy Caputová tavaly vállalta, hogy 2030-ig karbonsemlegessé teszi a szlovák elnöki hivatalt, és ennek részeként, ha csak teheti, különgép helyett kereskedelmi járatokat fog használni.

"Nem zöldre festett politikusokra van szükségünk, akik beszélni tudnak, cselekendi nem, hanem olyanokra, akik hitelesek és a személyes példamutatást is fontosnak tartják" - kommentálta mindezt Szél a Facebookon közzétett közleményében.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt