Áder János honvédségi különgéppel utazott a glasgow-i klímacsúcsra

POLITIKA
2021 november 11., 08:05
comments 3
Áder János beszédet mond a glasgow-i klímacsúcson 2021. november 1-én.
photo_camera Áder János beszédet mond a glasgow-i klímacsúcson 2021. november 1-én. Fotó: ANDY BUCHANAN/AFP

Áder János a Magyar Honvédség különgépével repült el Glasgow-ba, hogy a klímakatasztrófa megelőzéséről tárgyalhasson a világ többi vezetőjével, tudta meg Szél Bernadett, miután válaszoltak ezzel kapcsolatos adatkérésére.

link Forrás

Szél szerint "a szavak helyett cselekvésről és hitelességről szónokló" Áder ugyan megtehette volna, hogy menetrendszerinti járattal utazzon, de az adatkérésre kapott válasz alapján inkább a különgépet választotta. Szél ezt szembeállította Zuzana Caputová szlovák államfő döntésével, aki egy Bécsből induló kereskedelmi járattal utazott a klímacsúcsra. Szél arra is emlékeztetett, hogy Caputová tavaly vállalta, hogy 2030-ig karbonsemlegessé teszi a szlovák elnöki hivatalt, és ennek részeként, ha csak teheti, különgép helyett kereskedelmi járatokat fog használni.

"Nem zöldre festett politikusokra van szükségünk, akik beszélni tudnak, cselekendi nem, hanem olyanokra, akik hitelesek és a személyes példamutatást is fontosnak tartják" - kommentálta mindezt Szél a Facebookon közzétett közleményében.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.