Elon Musk ötmilliárd dollárnyi Tesla-részvényén adott túl

gazdaság
2021 november 11., 05:45
comments 5

Elon Musk megvált saját autógyárában, a Teslában tulajdonolt részvényei tíz százalékától. Musk ötmilliárd dollárt kapott a részvényekért. Kaphatott volna többet is, ám miután néhány napja kedvelt kommunikációs csatornáján, a Twitteren megszavaztatta követőit arról, hogy eladja-e részvényei egy részét, a cég árfolyama 16 százalékot zuhant a tőzsdei kereskedésben, mielőtt szerdán valamennyit visszanyert volna értékéből.

photo_camera Elon Musk Fotó: FREDERIC J. BROWN/AFP

A Tesla amúgy aktuálisan a világ legértékesebb autógyártója, a tőzsdei árfolyamok alapján valamivel többet érhet ezermilliárd dollárnál.

A BBC értesülései szerint Musk előbb 3,6 millió részvényt adott el mintegy négymilliárd dollárért, majd miután lehívta opcióját további 2,2 millió részvényre, eladott még majd egymilliót újabb 1,1 milliárd dollárért. A BBC szerint a mostani értékesítés részben tervezett volt, a részvények egy részét egy már a twitteres szavazást megelőzően előre lekötött üzlet részeként adta el. (Via BBC)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.