Elon Musk ötmilliárd dollárnyi Tesla-részvényén adott túl

2021 november 11., csütörtök 5:45
5

Elon Musk megvált saját autógyárában, a Teslában tulajdonolt részvényei tíz százalékától. Musk ötmilliárd dollárt kapott a részvényekért. Kaphatott volna többet is, ám miután néhány napja kedvelt kommunikációs csatornáján, a Twitteren megszavaztatta követőit arról, hogy eladja-e részvényei egy részét, a cég árfolyama 16 százalékot zuhant a tőzsdei kereskedésben, mielőtt szerdán valamennyit visszanyert volna értékéből.

Elon Musk Fotó: FREDERIC J. BROWN/AFP

A Tesla amúgy aktuálisan a világ legértékesebb autógyártója, a tőzsdei árfolyamok alapján valamivel többet érhet ezermilliárd dollárnál.

A BBC értesülései szerint Musk előbb 3,6 millió részvényt adott el mintegy négymilliárd dollárért, majd miután lehívta opcióját további 2,2 millió részvényre, eladott még majd egymilliót újabb 1,1 milliárd dollárért. A BBC szerint a mostani értékesítés részben tervezett volt, a részvények egy részét egy már a twitteres szavazást megelőzően előre lekötött üzlet részeként adta el. (Via BBC)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt