Felcsút mellett halad el a jövő évi Giro d'Italia

2021 november 11., csütörtök 15:24
10
Valter Attila rózsaszínben a 2021-es Giro d'Italián Fotó: Luca Bettini/AFP

Ahogy azt a Cyclingnews szakportál október utolsó napjaiban előre jelezte, bemutatták Budapesten a jövő évi Giro d'Italia három magyarországi szakaszát.

A 444-en is beszámoltunk róla, hogy 2022-ben Magyarországról startol el Európa egyik legfontosabb országúti kerékpárversenye.

Most már ismertek a magyarországi szakaszok fontosabb állomásai is.

Május 6-án egy 195 km-es Budapest–Visegrád etappal nyit a verseny, másnap tartják a 9 kilométeres időfutamot Budapesten, a harmadik szakasz pedig jó eséllyel mezőnyhajrát hozhat Balatonfüreden, majd egy 201 kilométeres Kaposvár–Balatonfüred menettel zárul a verseny magyarországi szakasza.

A részletes szakaszbontásból kiolvasható, hogy mely településeket érintik majd a versenyzők az itteni szakaszok során. Itt úgy látszik, hogy az első etapot meghosszabbították Bicskéig, és érinti Felcsút községét is:

Fotó: Giro d'Italia

Egy olvasónk ugyanakkor arra hívta fel a figyelmet, hogy bár közel jár majd az ország leghíresebb községéhez a szakasz, valójában épp elkerüli majd azt. Így csak jó messziről lehet majd integetni a versenyzőknek a Pancho Aréna tövéből, bár talán úgy sem lesz érdemes:

Magyarország eredetileg tavaly lett volna a házigazdája a Grande Partenzának, a koronavírus-járvány miatt azonban őszre halasztották és teljes egészében Olaszországban rendezték a versenyt.

A 105. Giro d'Italia május 6-án indul, a három magyarországi szakaszt követően május 9-én szünnap következik, mielőtt Olaszországban folytatódna a verseny, ami végül május 29-én ér véget.

Magyarországot korábban még egyik Giro sem érintette.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt