Magyarországról indul a Giro d’Italia 2022-ben

sport
2021 október 29., 04:10

Két évvel az eredeti döntés után most már tényleg hazánkból indul a világ egyik legfontosabb kerékpárversenyének első három szakasza.

A cyclingnews szakportál híre szerint jövő szerdán Budapesten mutatják be a három magyarországi szakasz útvonalát. Az eseményen jelen lesz Valter Attila, aki az idei Girón három napon át viselte az összetett éllovasnak járó rózsaszín trikót, valamint az 1987-es győztes, az ír Stephen Roche.

Valter Attila rózsaszínben a 2021-es Giro d'Italián
photo_camera Valter Attila rózsaszínben a Giro d'Italián. Fotó: Luca Bettini/AFP

Magyarország eredetileg tavaly lett volna a házigazdája a Grande Partenzának, a koronavírus-járvány miatt azonban őszre halasztották és teljes egészében Olaszországban rendezték a versenyt. A 105. Giro d'Italia május 6-án rajtol, a három magyarországi szakasz után 9-én szünnap és az olaszországi transzfer következik a cyclingnews szerint. A verseny május 29-én ér véget.

Az eredeti tervek szerint tavaly egy rövid budapesti időfutammal kezdődött volna a Giro, ezt követően Budapest-Győr és Székesfehérvár-Nagykanizsa szakaszokra került volna sor. Magyarországot korábban még egyik háromhetes verseny sem érintette.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.