Orbán két hete még kockázatosnak látta a benzinár befagyasztását

gazdaság
2021 november 11., 11:50
comments 7
photo_camera Orbán Viktor egy Mol-kúton Babis cseh miniszterelnökkel Fotó: Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher/MTI/MTVA

„Logikus az ön felvetése, hogy akkor miért nem lépünk egy radikálisabbat, ami árbefagyasztást jelent. Nem véletlen, hogy máshol is legfeljebb időlegesen merik ezt megtenni, mert az árbefagyasztás egy olyan lépés, amelyből nagyon nehéz visszajönni, és összevissza hatásmechanizmusok járnak vele együtt a gazdaságban, és ha azt nem monitorozzuk előre jól, akkor lehet, hogy több kárt okozunk, mint amennyi hasznot hajtunk” - mondta Orbán Viktor október 25-én a parlamentben, amikor a jobbikos Dudás Róbert az üzemanyagár befagyasztását és 20 százalékos jövedékiadó-csökkentést kezdeményezett.

Orbán hozzátette: „Nem zárjuk ki ezt a lehetőséget. Folyamatosan vizsgáljuk, hogyan alakulnak az árak”, emlékeztetett a hvg.hu.

Gulyás Gergely miniszter csütörtökön bejelentette: 480 forintban maximálják a 95-ös benzin árát. A bejelentésre érzékenyen reagált a Mol részvénye.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.