Az USA és Izrael Bahreinnel és az Egyesült Arab Emírségekkel kezdett közös hadgyakorlatba a Vörös-tengeren

külföld
2021 november 12., 05:18

Közös hadgyakorlatba kezdett az Egyesült Államok, Bahrein, Izrael és az Egyesült Arab Emírségek a Vörös-tengeren - jelentette be helyi idő szerint csütörtökön a térségben állomásozó amerikai flotta parancsnoksága.

A szerdán kezdődött, négynapos művelet Izrael és a két, Perzsa(Arab)-öböl menti ország első katonai együttműködése azóta, hogy tavaly békemegállapodást írtak alá.

Egy neve elhallgatását kérő izraeli tisztségviselő újságíróknak azt mondta, az ilyen jellegű, amerikai felügyelettel zajló együttműködések ellensúlyozzák majd az iráni hatalmi ambíciókat a térségben.

Az amerikai haditengerészet Bahreinban állomásozó Ötödik Flottája részéről Brad Cooper altengernagy azt mondta, a tengeri együttműködés biztosítja a térségen keresztül bonyolódó kereskedelmet, amely kulcsfontosságú a régió biztonságában és stabilitásában. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.