Hétfőtől szigorú korlátozásokat vezetnek be a be nem oltottaknak Felső-Ausztriában

járvány
2021 november 12., 14:44
comments 1

Hétfőtől olyan intézkedéseket vezetnek be egy osztrák tartományban, amelynek értelmében azok, akik nem oltatták be magukat a koronavírus ellen, csak nagyon indokolt esetben hagyhatják el az otthonukat. A Németországgal és Csehországgal határos Felső-Ausztriában a legalacsonyabb az átoltottság az egész országban, és itt regisztrálták a múlt héten a legtöbb új fertőzöttet is.

Ausztriában oltási igazolvány nélkül már sehol nem lehet étterembe vagy moziba menni, fodrászhoz, kozmetikushoz és hasonló szolgáltatókhoz sem lehet oltás nélkül menni, de még a síliftek használatától is eltiltották azokat, akik nem oltatták be magukat. A felső-ausztriai lépések viszont ennél is szigorúbbak, ezek értelmében az oltatlanok csak bevásárolni, munkába vagy edzeni mehetnek el otthonról, nyilván nem zárt helyre, hiszen a konditermekbe is csak oltási igazolványokkal lehet belépni. Kérdés persze, hogy mennyire lehet betartani a szinte teljes karantént, viszont már a szomszédos Salzburg tartomány vezetése is hasonló lépéseket fontolgat. Sőt,

Alexander Schallenberg osztrák kancellár nemrég azt mondta, hogy valószínűleg elkerülhetetlen lesz, hogy az egész országban karanténba küldjék az oltatlanokat.Mint mondta, nem igazságos, hogy az ország kétharmada, a beoltottak szenvedjenek azért, mert vannak, akik még hezitálnak. Ausztriában - amelyre Orbán Viktor többször is Magyarország laboratóriumaként hivatkozott a járvány alatt - az elmúlt 24 órában 11 975 új fertőzöttet regisztráltak, többet, mint eddig bármikor a járvány kitörése óta. (BBC)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.