Kérdés a közmédiában: Le lehet-e még jobban járatni Karácsony Gergelyt?

POLITIKA
2021 november 12., 09:18
comments 5

Péntek reggel is szigorúan ügyelt az elfogulatlanságra a közmédia hírcsatornája, az M1. A Ma reggel című műsor legstabilabb színésze, Fábián Barna nyitókérdésként például azzal állt elő, hogy

„Én már kezdem elveszteni a fonalat, és gyanítom, hogy nem vagyok egyedül. (..) Most kiderült, hogy a vagyonkezelő vezetője meg már állítólag tárgyalt. Állítólag! Erről meg a főpolgármester "állítólag" nem tud. Észszerű ez?”

link Forrás

Fábián kérdéscsokorral zárta a beszélgetést:

„Az előbb említette, hogy Karácsony Gergely szerint őt le akarják járatni. Le lehet még jobban járatni? Mikor a nyelvvizsga ügye volt: miért nem lehetett kiállni és azt mondani, hogy tényleg nincs nyelvvizsgám? (..) Miért nem lehet kiállni, hogy tényleg voltak itt valamilyen tárgyalások, vagy nem voltak? Miért kell húzni ezt, mint a rétestésztát?”

A Városháza-ügy mellett Bige László azon kijelentése is téma volt péntek reggel, hogy támogatná Márki-Zay Pétert. Fábián itt is kidolgozott kérdéssel nyitott:

„Tegyük a mérleg serpenyőjébe ezt: 11 milliárdos bírság a versenyhivataltól és egy folyamatban lévő büntetőügy Bige László ellen. A másik oldalon meg ott van Márki-Zay Péter, akit Bige László támogat. Márki-Zay azt mondja, hogy tisztaság, becsület, korrupció nélkül és törvénytisztelő állampolgárként élni. Na most, hogy ha ezt egymás mellé teszem, akkor a mérleg nyelve az hogy fog kiingani?”

link Forrás

A Nézőpont Intézet elemzője, Rotyis Bálint amúgy nem jött zavarba, megválaszolta a kérdést. A beszélgetés végén Fábián már nem is kérdezett, arról beszélt, hogy

„például az én kis falumban, ahol sokat megfordulok, ott a lakosság egy részét annyira nem érdekli, hogy Márki-Zay Brüsszelben volt, vagy nem. Talán nem is tud róla.”

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.