Szilágyi Liliána: Az abuzáló edzőknek, szakembereknek nincs helyük a sportban

zaklatás
2021 november 12., 16:18

Rövid videóban mondta el a véleményét a Turi György-ügyről Szilágyi Liliána. Az Európa-bajnoki ezüstérmes úszó azután szólalt meg, hogy az edző a 24.hu-nak adott interjújában arról beszélt: Szilágyi, aki 2015-ig vele dolgozott, később levelet írt neki, amelyben arról is szó esett, hogy sajnálja, hogy nem maradt a kezei alatt. Az úszónő videós nyilatkozata szerint ez a levél valóban létezik, de a tartalma összetettebb. Azt is kijelentette, hogy kiáll a sporttársai és a sorstársai mellett, és elítél mindennemű abúzust uszodán belül vagy kívül. "Az abuzáló edzőknek, szakembereknek nincs helyük a sportban sem” – mondta. Turi György úszóedző módszereit az elmúlt hetekben több egykori tanítványa bírálta, köztük Cseh László, Kozma Dominik és Dara Eszter. A szakember csütörtökön felfüggesztette tevékenységét az úszószövetségben, amelynek elnöksége úgy döntött, kivizsgálják az úszókat ért bántalmazásokat.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt