Szilágyi Liliána: Az abuzáló edzőknek, szakembereknek nincs helyük a sportban

zaklatás
2021 november 12., 16:18

Rövid videóban mondta el a véleményét a Turi György-ügyről Szilágyi Liliána. Az Európa-bajnoki ezüstérmes úszó azután szólalt meg, hogy az edző a 24.hu-nak adott interjújában arról beszélt: Szilágyi, aki 2015-ig vele dolgozott, később levelet írt neki, amelyben arról is szó esett, hogy sajnálja, hogy nem maradt a kezei alatt. Az úszónő videós nyilatkozata szerint ez a levél valóban létezik, de a tartalma összetettebb. Azt is kijelentette, hogy kiáll a sporttársai és a sorstársai mellett, és elítél mindennemű abúzust uszodán belül vagy kívül. "Az abuzáló edzőknek, szakembereknek nincs helyük a sportban sem” – mondta. Turi György úszóedző módszereit az elmúlt hetekben több egykori tanítványa bírálta, köztük Cseh László, Kozma Dominik és Dara Eszter. A szakember csütörtökön felfüggesztette tevékenységét az úszószövetségben, amelynek elnöksége úgy döntött, kivizsgálják az úszókat ért bántalmazásokat.

link Forrás

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.