Márki-Zay: Teljes egészében felül kell vizsgálni Magyarország és Kína szoros kapcsolatát

POLITIKA
2021 november 13., 17:59
comments 3

Miniszterelnökként teljes egészében átnézné és felülvizsgálná Magyarország és Kína kapcsolatát, kezdve a kínai hitelektől egészen a Fudan Egyetemig, jelentette ki Márki-Zay Péter a hongkongi South China Morning Postnak. Az ellenzéki miniszterelnök-jelölt csütörtökön adott interjút Brüsszelben a lapnak. Márki-Zay kijelentette:

véget vetne annak, hogy Magyarország folyamatosan megvétózza az Európai Unió Kínát elítélő határozatait.

Hozzátette: korrupciót gyanít a Belgrád-Budapest vasút felújításánál, ezért annak szerződéseit független szervezetekkel vizsgáltatná át. Szerinte túlárazott a projekt, a finanszírozási kondíciók pedig kedvezőtlenek Magyarország számára.

Az Orbán-kormány Kína-politikája teljesen ellentétes a nemzeti érdekekkel. Szeretnék Kínával együttműködni, de kölcsönösen előnyös alapon,

mondta.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.