Otthagyja az ötcsillagos londoni hotel éttermét a sztárséf, mert nem készíthetett csak vegán menüt

külföld
2021 november 13., 11:43
comments 9

A 45 éves Daniel Humm az év végén távozik a London egyik legelőkelőbb városrészében, Mayfair-ben lévő Claridge's hotel éttermének éléről. A Davies and Brook nevű éttermet vezető Humm ugyanis egy teljesen növényi alapú menüt kívánt bevezetni, a szálloda és az étterem vezetősége azonban nem értett egyet az ötlettel.

Daniel Humm 2017-ben
photo_camera Daniel Humm 2017-ben Fotó: PHILLIP FARAONE/Getty Images via AFP

A Guardian beszámolója szerint pénteken a hotel Twitteren közölte, hogy a teljesen vegán irány nem az az út, amit ők követni akarnak. Az étteremben amúgy jelenleg 125 fontért, azaz mintegy 54 ezer forintért kínálnak négyfogásos menüt, ami libamájat és kaviárt is tartalmaz.

A hotel közleménye szerint teljes mértékben megértik és tiszteletben tartják azt a kulináris irányt, amit Hull követni akar, de a Clardidge's nem erre akar menni, ezért kölcsönös megegyezéssel, de elválnak az útjaik.

A Daily Mail korábban arról írt, hogy a hotel vezetése attól tartott, hogy ha átállnak a teljesen vegán menüre, az felbosszanthatja az étterem több ezer visszatérő vendégét.

Humm New York-i étterme, a három Michelin-csillaggal rendelkező Eleven Madison Park idén év elején lett egy teljesen növényi alapú finedining-étterem. A honlapján megjelent közlemény szerint azért, mert a jelenlegi élelmiszer-rendszer egyszerűen nem fenntartható. A korlátozások után teljesen vegánként újranyitó étteremről a séf akkor elmondta, hogy számára világos lett, hogy azok után, amin tavaly mindenki átment, nem nyithatják újra ugyanazt az éttermet.

Pénteken Humm az Instagramon írta meg, hogy ebben a misszióban nem ismer kompromisszumot, ezért nem lehetett más döntés, csak az elválás. „Számomra a jövő növényi alapú. Sosem volt egyértelműbb, hogy a világ változik, és nekünk vele kell változnunk” – írta erről.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.