18

Figyelem, felnőtt tartalom!

Az általad letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek a kiskorúakra káros hatással lehetnek.

68 rab meghalt, amikor két banda összeverekedett egy ecuadori börtönben

külföld
2021 november 14., 06:49
comments 2

Legalább 68 fogvatartott meghalt, 25-en pedig megsérültek egy ecuadori börtönben, amikor péntek este verekedés tört ki rivális bandák között, közölte szombaton az ecuadori főügyészség.

A közösségi médiában terjedő felvételeken az látszik, hogy miután a bandatagok összeverekedtek, a sérülteket az udvaron még élve égették el. Más videókon a fogvatartottak segítségért könyörögtek, miközben lövések és robbanások dördültek a háttérben.

photo_camera Felsorakozott katonák a börtön előtt. Fotó: FERNANDO MENDEZ/AFP

Guayas tartomány kormányzója szerint a verekedést azt váltotta ki, hogy szabadon engedték a korábbi bandavezért, ezért most többen is az ő posztjára pályáznak.

A vérengzés ugyanabban a Litoral nevű börtönben történt, ahol egy hónappal korábban legalább 119 rab vesztette életét az ország valaha volt leghalálosabb börtönlázadásában. Csak idén több mint 280 rab halt meg börtönerőszakban. (Guardian)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.