Csak negatív teszttel engedné fel az oltatlanokat a tömegközlekedésre az új német kormánykoalíció

2021 november 15., hétfő 8:29
1

Mivel Németországban újabb és újabb rekordokat dönt a fertőzöttek száma, várhatóan újra korlátozni fogják a találkozások számát. A kormányalakításról tárgyaló szociáldemokraták, zöldek és liberálisok koalíciója már meg is egyezett az újabb szigorításokról. Ezek szerint például az oltatlanok negatív COVID-teszt nélkül a buszokra és a vonatokra sem szállhatnának fel. Vagyis csak az használhatja a tömegközlekedést, aki beoltott, gyógyult vagy frissen tesztelt.

Emellett felveszik a lehetőségek közé a találkozások számának korlátozását is. A Zöldek egyik képviselője, Oliver Krischer egy interjúban azt mondta, hogy korlátozni kell az oltatlanok találkozásainak számát, hogy a társadalom oltott része továbbra is élhesse az életét.

Olaf Scholz kancellárjelölt pedig bejelentette, hogy további szigorításokról is tárgyalnak még. A szigorítások jövő március közepéig lennének érvényben, amit három hónappal lehet meghosszabbítani. (Spiegel)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt