Egy kilencéves fiú Travis Scott koncertjének tizedik áldozata

külföld
2021 november 15., 06:06
comments 1

A kilencéves Ezra Blount vasárnap halt bele a sérüléseibe a houstoni gyerekkórházban. A fiú egyike azoknak, akik Travis Scott november 5-i koncertjén sérültek meg. A kórházban mesterséges kómában tartották, ám végül nem tudták megmenteni az életét, így ő lett a tizedik áldozata a káoszba torkolló eseménynek.

Ahogy megírtuk, a rapper saját, Astroworld nevű fesztiválján pánik alakult ki a tömegben, az emberek összetaposták egymást. Az első hírek szerint nyolcan haltak meg a helyszínen, és több százan megsérültek. Többen jelezték, hogy le kéne állítani a show-t, ám sem a stáb, sem a rapper nem reagált ezekre a figyelmeztetésekre.

link Forrás

Treston Blount, a fiú apja azt mondta, a nyakában ült a gyerek, amikor a lökdösődés kezdődött. Elvesztette az eszméletét, és amikor magához tért, nem találta a fiát. Már csak a kórházban került elő újra. Ezra Blount testén több rúgásnyom volt, összetaposták, és megsérült a feje, a veséje és a mája is.

A család beperelte a koncertet szervező Live Nation nevű céget, és egymillió dollárt követelnek. A további kilenc halálos áldozat 14 és 27 év közötti. A houstoni rendőrség a térfigyelő kamerák képei és a különböző közösségi oldalakra felkerült videók segítségével folytatja a nyomozást az ügyben. Az NBC összeszedte az eseményeket percről percre:

link Forrás

Ezen a felvételen például látszik, hogy egy fiatal az előadótól pár méterre esik össze, onnan próbálják kivinni a körülötte állók, a koncertet mégsem állították le, ahogy akkor sem, amikor a színpad elé egy mentő érkezett.

link Forrás

Travis Scott egyelőre egy tweetben reagált, ahol azt írja, lesújtották a történtek, és együttműködik a rendőrséggel.

link Forrás

(Guardian)

(Borítókép: Brandon Bell / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / Getty Images via AFP)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.