Szigorú szabályok mellett utazhatnak csak Csehországba az oltatlanok Magyarországról

külföld
2021 november 15., 13:50
comments 2

Magyarországot, Hollandiát és Görögországot is sötétvörös járványügyi kategóriába sorolta Csehország hétfőtől – szúrta ki a hvg.hu a schengenvisainfo.com oldalán.

Azoknak a beutazóknak, akik be vannak oltva vagy az elmúlt hat hónapban átestek a betegségen, csak egy dokumentumot kell kitölteniük érkezéskor, nincs szükség tesztre.

Aki viszont vörösnek vagy sötétvörösnek minősített országból érkezik, és nem felel meg a fenti feltételeknek, annak rendelkeznie kell egy 72 óránál nem régebbi PCR vagy egy 48 óránál nem régebbi negatív antigén-teszttel és az érkezés utáni 5. és 14. nap között újabb PCR-tesztet kell elvégeztetnie.

Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) adatai szerint Csehországban gyorsan terjed a járvány, vasárnap 10 395 új fertőzöttet regisztráltak és elhunyt 28 koronavírusos beteg. A pandémia áldozatainak száma így 31 355-re emelkedett.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.