Úgy tűnik, hogy a Fideszben nevükön sem lehet nevezni a kényes kérdéseket

POLITIKA
2021 november 15., 19:55
comments 8

- Mik ezek a kérdések?

- Ezt Ön jobban tudja, mint én.

- Nem tudom, tényleg, hogy mire gondol.

- Dehogynem, tetszik tudni.

Ez az informatív párbeszéd zajlott le az RTL Híradó újságírója és Kovács Péter fideszes politikus között. Az RTL azért kereste Kovácsot, hogy megtudja, mire gondolt a politikus a vasárnapi Fidesz-kongresszuson, amikor beszédében azt mondta, hogy lesznek a kampányban kellemetlen kérdések, amikre még várják, hogy a Fidesz-központ megadja a jó válaszokat.

Kovács viszont nem volt hajlandó példát mondani az emlegetett kellemetlen kérdésekre, csak annyit mondott, hogy "aktivisták várják azt, hogy a Fidesz néhány dolgot tisztázzon". Szerinte ameddig a párt ezt nem tudja megtenni, "addig nagy valószínűséggel nem fog nyerni, legalábbis Budapesten".

A politikus szerint olyan kérdésekről van szó, amiket az újságíró jobban tud nála, mert "minden nap megírják, minden nap elmondják".

Kovácsnak azt mondta, ő tudna válaszolni ezekre a kérdésekre, de szerinte az nem feltétlen lenne jó. Az RTL azt is megkérdezte, hogy olyan dolgokra gondol-e mint Mészáros Lőrinc közpénzből gazdagodása, amire a politikus jó találgatást kívánt, és rárakta az újságíróra a telefont.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.