A Nemzeti Pedagógus Kar elnöke szerint lesznek olyan iskolák, amik nem tudják majd ellátni a feladatukat a kötelező oltás miatt

oktatás
2021 november 16., 06:01
comments 4

Hétfőig kellett tájékoztatni az állami oktatási-nevelési intézmények dolgozóit, hogy ha eddig még nem tették meg, december 15-éig fel kell venniük a védőoltás első adagját. Ha nem teljesítik határidőre a védettség megszerzését, nem küldik rögtön fizetés nélküli szabadságra, kapnak még egy 15 napos határidőt. A Nemzeti Pedagógus Kar a Népszavának arról beszélt, hogy félő, lesznek olyanok, akik eddig megtagadták az oltást, és kényszer hatására sem fogják vállalni.

Lesz olyan iskola, óvoda, nem is egy, ahol gyakorlatilag nem tudják majd ellátni a feladatokat, ha néhány pedagógus kiesik a rendszerből. Bár az átoltottság országos átlagban igen magas a pedagógusok körében, régiós szinten nem egyenletes, egyes helyeken mindössze 50-60 százalék körüli,

mondta Horváth Péter. A Népszava egy vidéki városi iskoláról ír, ahol a 70 fős tanári karból 20-an még nem vették fel az oltást, az intézményvezető pedig attól tart, az iskola működését veszélyeztetheti, ha a többségük továbbra sem lesz hajlandó beoltatni magát.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.