A Nemzeti Pedagógus Kar elnöke szerint lesznek olyan iskolák, amik nem tudják majd ellátni a feladatukat a kötelező oltás miatt

2021 november 16., kedd 6:01
4

Hétfőig kellett tájékoztatni az állami oktatási-nevelési intézmények dolgozóit, hogy ha eddig még nem tették meg, december 15-éig fel kell venniük a védőoltás első adagját. Ha nem teljesítik határidőre a védettség megszerzését, nem küldik rögtön fizetés nélküli szabadságra, kapnak még egy 15 napos határidőt. A Nemzeti Pedagógus Kar a Népszavának arról beszélt, hogy félő, lesznek olyanok, akik eddig megtagadták az oltást, és kényszer hatására sem fogják vállalni.

Lesz olyan iskola, óvoda, nem is egy, ahol gyakorlatilag nem tudják majd ellátni a feladatokat, ha néhány pedagógus kiesik a rendszerből. Bár az átoltottság országos átlagban igen magas a pedagógusok körében, régiós szinten nem egyenletes, egyes helyeken mindössze 50-60 százalék körüli,

mondta Horváth Péter. A Népszava egy vidéki városi iskoláról ír, ahol a 70 fős tanári karból 20-an még nem vették fel az oltást, az intézményvezető pedig attól tart, az iskola működését veszélyeztetheti, ha a többségük továbbra sem lesz hajlandó beoltatni magát.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt