Bojár Gábor már pénzzel is támogatta Márki-Zayt

POLITIKA
2021 november 16., 14:11
comments 9

„Nem akarok miniszter lenni, szó sincs arról. (…) Nem tudnám vállalni, én erre nem vagyok alkalmas. Egészen más tudása kell lennie egy miniszternek” - mondta Bojár Gábor, a Graphisoft alapítója az ATV Híradójának. Azért kérdezték erről a vállalkozót, mert a múlt héten kiderült, Bojár is tagja Márki-Zay Péter ellenzéki miniszterelnök-jelölt szakértői csapatának, és a gazdaságpolitikáért felel.

Az interjúban Bojár elmondta, nem feltétlenül a Márki-Zay iránt érzett szimpátiája miatt vállalta el a feladatot, korábban adott tanácsot Dobrev Klárának, sőt Matolcsy Györgynek is.

Márki-Zayt ugyanakkor pénzzel is támogatta, azt mondta, „lehetőségeihez képest egy kisebb összeggel”, 1-2 millióval segítette Márki-Zayt időnként, de még azelőtt, hogy miniszterelnök-jelölt lett, és nem azért csak ennyivel, mert takarékoskodni akar, hanem azért, mert nem szeretné, hogy bármilyen párt vagy jelölt tőle függjön.

Bojár szerint a támogatásban nincs semmi kivetnivaló. „Én úgy érzem, hogy egy jómódú polgárnak állampolgári kötelessége támogatni azokat a politikai formációkat, amelyeknek az értékrendjével egyetért” - mondta.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.