Kásler betiltotta az egészségügyi szakmai rendezvények megtartását

2021 november 16., kedd 16:36
1

Kásler Miklós azonnali hatállyal megtiltotta az egészségügyi ágazatba tartozó szakmai tárgyú rendezvények személyes jelenléttel történő megtartását - derül ki Kunetz Zsombor Facebook-poszjából.

Az indoklás szerint erre azért van szükség, mert „az új fertőzöttek és a fertőzésgyanús esetek, valamint a kórházi ellátást igénylő betegek számának folyamatos növekedése miatt szükséges csökkenteni a koronavírus fertőzés kockázatait, és megelőzni a koronavírus világjárvány továbbterjedését, ezáltal biztosítani szükséges az élet, egészség, vagyon- és jogbiztonság védelmét, az egészségügyi intézményi működés stabilitásának garantálását”.

A tiltás gyakorlatilag minden, az ágazatba tartozó eseményre vonatkozik, kivéve a „közfeladat ellátásához közvetlenül kapcsolódó, online módon nem megtartható” rendezvényeket.

Kunetz posztjában megjegyzi, hogy „[a]zért a Fidesz kongresszus még éppen lemehetett. Persze ez nem egészségügyi rendezvény, de mégis”. Hozzáteszi, szerinte „pontosan tudják, hogy mekkora a baj”.

Ha a Fidesz kongresszusát nem is, egy másikat betilthatott volna Kásler, ha egy pár nappal korábban rendelkezik: a Magyar Onkológusok Társasága november 11 és 13 között tartotta a kongresszusát Szegeden, az esemény fővédnöke és egyik megnyitója pedig Kásler Miklós volt. A miniszter egyébként a MOT fotóinak tanúsága szerint nem vett részt személyesen a megnyitón, egy videóüzenetben köszöntötte a program résztvevőit.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt