Rossi: Ezek a srácok büszkék arra, hogy a magyar válogatott mezét viselhetik

sport
2021 november 16., 05:12

A magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya szerint csapata okosan és precízen játszott a lengyelek otthonában aratott 2-1-es siker alkalmával. A hétfő esti varsói mérkőzést követő sajtótájékoztatón Marco Rossi elmondta, hogy a lengyelek végig erőteljesen játszottak és irányítottak a mérkőzést, az magyar válogatott rendkívül fegyelmezetten tartotta be a taktikát, és elsősorban ennek köszönhette a győzelmet.

"Ezek a srácok büszkék arra, hogy a magyar válogatott mezét viselhetik, hogy a hazájukat képviselhetik, és ahogyan Angliában, most is sikerült szép eredményt elérniük"

- mondta Rossi. A lengyel újságírók kérdésére reagálva a kapitány azt mondta, amennyiben a házigazdáknak igazán szükségük lett volna a három pontra - mint ahogyan azt korábban mondták, hiszen a pótselejtezős kiemelésnél ez számít -, akkor ott lett volna a pályán Robert Lewandowski. Ezzel kapcsolatban Marco Rossi leszögezte, véleménye szerint minden bizonnyal a Bayern München nyomásának "engedett" a Paulo Sousa vezette lengyel szakmai stáb, és ő is járt már hasonló cipőben a német klubokkal szemben, akiknek azt üzente, hogy igenis minden válogatott mérkőzés fontos. Rossi kijelentette: a csapatnak továbbra is szerénynek kell maradnia, és keményen kell dolgoznia ahhoz, hogy fejlődjön. Szerinte fenomenális év lehetett volna, ha nincs az albánok elleni két vereség, ami egyébként mind a mai napig nyomasztja a lelkét, hiszen ellenük minimum három vagy négy pont megszerzésében bízott. Hozzátette, persze ha ez sikerül, akkor minden bizonnyal a lengyelek sem pihentették volna ma Lewandowskit, de a futballban nincsen ha. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.